Cyberpunk 2077 alweer uitgesteld, maar waarom eigenlijk?

Het zal je misschien niet ontgaan zijn, maar Cyberpunk 2077 is (NONDEJU!) alweer uitgesteld. Vet balen allemaal, maar een geluk; het is maar voor een weekje of drie. Omdat ontwikkelaar CD Projekt RED te allen tijde tracht transparant te blijven naar de consument, wil men ook nu een Cyberpunt ophelderen.

Op de Poolse website Pap Business valt te lezen hoe CEO Adam Kicinski uitlegt waarom de studio de game alweer uitstelt. Gelukkig heeft het deze keer een heel andere reden dan de vorige keer dat de game verder naar achter werd geschoven. Volgens Kicinski is de game op de pc helemaal klaar en draait Cyberpunk 2077 op de next-gen consoles als een tiet, maar men wil de 21 dagen uitstel benutten om er zeker van te zijn dat ook de Xbox One- en PlayStation 4-versie ‘smooth as fuck’ draaien.

NEW RELEASE DATE: “We are firm.” – CEO Kicinski. “Realizing on November 19 is possible and was possible” but “having these three more weeks gives us a chance to fix this and that.” “The decision was not easy but we know there is just one release and the first impression is crucial” so in the long-run the decision is beneficial. “Better initial reaction to the game always works in favor of more sales. That is why we are delaying, we don’t have to but having this extra time gives us more certainty that everything will be in the game when we release.”

ABOUT THE DELAY: “This situation is different” compared to previous changes to the deadline – the game for PC is ready and plays well on next-gen consoles and the company is finalizing the process concerning current gen consoles.

Klinkt dit enigszins bekend? Misschien wel, want CD Projekt RED had dit in grote lijnen ook al in een verklaring naar buiten gebracht.

Ergens heeft de beste man natuurlijk gelijk. Je kunt meer één keer een eerste indruk wekken met je game, en als die al meteen tegenvalt, heb je gelijk de Poolse poppen aan het dansen. Daarnaast is volgens het ontwikkelen volgens Kicinski echt gruwelijk lastig geweest, iets wat mensen volgens hem wel zullen begrijpen wanneer ze eenmaal met de game aan de slag kunnen.

We willen je heel graag geloven, Adam. Maar ja… we moeten daar nu helaas weer drie weken langer op wachten. ¯_(ツ)_/¯

 1.   
  RLXTR's avatar

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik die het lekker toch… Moeten ze nou nog wel zo veel tijd in de Xbox One en PS4 versie gaan steken?

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @RLXTR: ik denk dat ze zich behoorlijk in de vingers zouden snijden wanneer ze dat niet doen. Er circuleren een stuk meer X1/PS4 units op deze aardkloot dan Series X/PS5 op de dag van launch, en er zullen nog genoeg mensen zijn die de aanschaf van een nieuwe console nog even laten voor wat het is (vanwege kinderziektes of het karige Day 1 aanbod).

  Er zullen wat dat betreft al genoeg van die developers zijn die de current-gen direct de rug toekeren, dus ik ben wel blij dat CDPR ons niet meteen richting de aanschaf van een nieuwe console pusht.

 3.   
  Papachico's avatar

  Ik zie t enkel als positief. Ik heb alle vertrouwen in CDPR. Zat te twijfelen of ik zou moeten wachten tot ik een ps5 heb (waarschijnlijk begin 2021) of dat ik em gewoon op de ps4 speel. Daarbij moet ik zeggen dat t dan wel “smooth” moet zijn.

 4.   
  Hukertoo97's avatar

  @Papachico: Wat is “smooth”. Zo wie zo gaat het op 30 frames draaien op de last gen. Ik vind het echt zonde om hiervoor geen PS5 te kopen, dan maar even wachten voor een betere ervaring.

 5.   
  Papachico's avatar

  @Hukertoo97:

  Naja, dat tie qua performance gewoon goed draait enzo. Je hebt idd gelijk hoor. Er zijn bepaalde punten dat ik twijfel of ik wacht tot ik een ps5 heb want ja, t liefste wil ik zo’n prachtgame als deze op de ps5 spelen, maar als er weinig verschil is te zien tussen ps4 en ps5 maakt dat het wel een stuk makkelijker voor een besluit.

 6.   
  RLXTR's avatar

  @Patrick Meurs: Daar heb je helemaal gelijk in. Ik vind het ook zeker goed, slim en nobel van ze dat ze de current gen niet van een halfbakken product voorzien. Maar ik vraag me wel serieus af of er na de launch van de nieuwe generatie nog veel op de oude gespeeld zal gaan worden. Maar misschien overschat ik de hoeveelheid gamers, die z.s.m. op de next gen willen overstappen, wel schromelijk.

 7.   
  Djobba010's avatar

  @Hukertoo97: Dus dat. Ik speel hem lekker op m’n PC. 1440p met 80-100 fps op ultra. Lets go!