Enorme hack legt gegevens Capcom op straat

Capcom heeft middels een statement naar buiten gebracht dat ze slachtoffer zijn geworden van een enorme hack. Dit heeft niet alleen heel veel informatie over games naar buiten gebracht, maar ook persoonsgegevens van tienduizenden aandeelhouders, medewerkers en andere betrokkenen. Financiële gegevens liggen niet op de digitale straat, want, zo zegt Capcom, dit wordt verwerkt door een derde partij (die hun beveiliging wel op orde hebben, red.). We wensen het bedrijf en de betrokkenen sterkte met de vervolgstappen, maar nu gaan we toch echt over naar de games!

Zo komen we erachter dat Resident Evil 8: Village niet alleen een release krijgt op de nieuwe generatie consoles, maar ook gewoon beschikbaar komt op de oude bakbeestjes van Sony en Microsoft. Eerder gingen daar al geruchten over. Daarnaast zal er een aantal weken voor de release een demo van de game verschijnen. RE:V krijgt ook een multiplayermodus, die op dit moment de codenaam Project Highway/Village Online draagt. Het moet een soort battle royale-modus worden. De game moet in april verschijnen. Nog een ander nieuwtje vanaf het RE-vlak, want Resident Evil 4 krijgt een release op VR-systemen.

Andere aankondigingen komen in de vorm van een Ace Attorney Collection, een nieuwe game voor de Switch met de codenaam “GUILLOTINE”, een pc-versie voor Monster Hunter Rise en een nieuwe shooter met de codenaam “SHIELD”, gericht op streamers (dat kan niet fout gaan!).

Saillant detail is overigens ook dat Google 10 miljoen dollar heeft betaald om Resident Evil 7 en Resident Evil 8 op Stadia te krijgen. Sony betaalde daarentegen 5 miljoen dollar voor VR, tijdelijk exclusieve DLC en een exclusieve demo, vermoedelijk voor Resident Evil 8. Krijgen we ook direct een mooi kijkje naar wat voor soort bedragen voor dat soort exclusieve deals worden betaald.

Natuurlijk kan het zijn dat bepaalde releaseperiodes intern al verschoven zijn. Ook is er in totaal 1 terabyte aan gegevens gestolen en pas 60 gigabyte is gelekt. Het is dus goed mogelijk dat er binnenkort nog meer wordt uitgelekt. Wordt vervolgd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren