DOOM Eternal komt naar Xbox Game Pass

Sinds Microsoft Bethesda heeft overgenomen wervelt het van de hoop en speculatie op het internet: zou Obsidian mogen werken aan een nieuwe Fallout: New Vegas? Zouden The Elder Scrolls 6 en Starfield op dag één naar Game Pass komen? Die laatste is met een volmondige “ja” beantwoord, maar daar blijft het niet bij. Ook het al bestaande DOOM Eternal komt binnenkort naar de Game Pass.

Dit werd in eerste instantie via een uiterst cryptische manier geteased. Op Twitter deelde het Xbox Game Pass-account een zogenaamde interne e-mail van Melissa McGamePass waarin de volgende titel in het abonnement is gecensureerd. Daarnaast schreef het Twitter-account een stereotiepe “nothing to see here”-verklaring bij de afbeelding.

Dit waren natuurlijk genoeg aanwijzingen om speurders aan te sturen om dieper in de tekst te duiken. Al snel bleek dit productief: de eerste letters van elke zin vormden de woorden “Look below”. Daar leek in eerste instantie helemaal niks te zien, totdat iemand op het idee kwam om zich te richten op de afbeelding in plaats van alleen de tekst. Nadat die persoon wat experimenteerde met de kleuren, verscheen de tekst “The slayer is coming”.

Toen dit eenmaal aan het licht was gekomen, onthulde Xbox Game Pass het nieuws definitief: DOOM Eternal komt naar de Game Pass op 1 oktober, precies op tijd voor de eerste uitbreiding genaamd The Ancient Ones: Part One. Later dit jaar zal de game ook verschijnen voor de pc-versie van de abonnementsdienst, maar daarvoor is nog geen datum genoemd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren