Guild Wars 2 gaat naar Cantha met nieuwe uitbreiding

Guild Wars 2 gaat al bijna een decennium mee, en heeft door de jaren heen al heel wat verdienmodellen gekend. In eerste instantie betaalde je eenmalig voor toegang tot de volledige game, met hier en daar wat microtransacties. In 2015 voerde ArenaNet een experiment uit met uitbreiding Heart of Thorns: als nieuwe spelers de uitbreiding kochten, kregen ze de base game gratis, waar bestaande spelers het moesten doen met een extra character slot. Dit viel niet heel goed bij die laatstgenoemde, waarna de ontwikkelaar besloot om de base game volledig gratis te maken. Je betaalt alleen nog voor microtransacties en expansion packs. Van die laatste is nu een nieuwe aangekondigd: End of Dragons.

Heart of Thorns bracht spelers naar het Heart of Maguuma bracht, waar Path of Fire het continent Elona uit Guild Wars: Nightfall terughaalde. Die lijn wordt nu doorgezet, want met End of Dragons gaan we terug naar het mystieke Cantha dat we eerder al mochten verkennen in Guild Wars: Factions. Veel meer dan dat wordt in de teaser niet vrijgegeven, maar het is in de lore ruim twee eeuwen geleden dat Tyria wat van Cantha heeft vernomen, en aan de speler de taak om uit te vinden waarom dat zo is.

Daarnaast kondigt ArenaNet aan dat Guild Wars 2 naar Steam komt. Een nadeel daarvan is dat bestaande spelers hun accounts niet kunnen overzetten naar de Steam-versie, en vice versa. Wel is het zo dat beide versies dezelfde servers en werelden delen, dus mensen die het spel via Steam spelen, krijgen exact dezelfde ervaring als mensen die via de eigen launcher spelen.

De End of Dragons-uitbreiding moet ergens in 2021 verschijnen, maar zo lang hoeven we niet op de Steam-versie van Guild Wars 2 te wachten: deze verschijnt al in november. Check hieronder de teaser voor End of Dragons.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren