Directeur ArenaNet vertrekt om nieuwe studio op te richten

Als je bekend bent met de MMO-wereld, ken je ongetwijfeld de naam Mike O’Brien, directeur en mede-oprichter van Guild Wars 2-ontwikkelaar ArenaNet. Voordat hij dat bedrijf oprichtte, werkte hij bij Blizzard aan onder andere Battle.net. Sinds 2000 is hij actief bij de studio, en uiteindelijk stond hij de rol van game director af om zich te richten op nieuwe producten in de hoedanigheid van directeur. Nu kondigt hij echter zijn vertrek bij ArenaNet aan. O’Brien gaat namelijk een nieuwe gamestudio oprichten.

Dit maakt hij bekend in een blogpost, waarbij hij zegt dat hij weer kleinere games wil gaan maken met een aantal van zijn vrienden. Mike Zadorojny, die O’Brien eerder al opvolgde als game director, zal de leidersrol op zich nemen.

Zadorojny belooft natuurlijk dat hij de Guild Wars-franchise en het bedrijf op een solide manier de toekomst in wil leiden, maar vooralsnog blijft het afwachten. Sowieso verschijnt eerst nog The Icebrood Saga, en pas daarna zullen we de invloed van de nieuwe directie gaan merken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren