Gerucht: Far Cry 6 wordt op Ubisoft Forward aangekondigd

Onlangs kondigde Ubisoft zijn Forward-evenement aan ter vervanging van de geannuleerde E3 en Gamescom. Enkele dagen na de aankondiging volgde een earnings call waarin Ubisoft zei nog één AAA-verrassing in petto te hebben voor het huidige fiscale jaar. Volgens een gerucht weten we nu om welke game het gaat: Far Cry 6.

Dit gerucht komt van een artikel op Gamereactor.dk, waar TweakTown een vertaling van maakte. Volgens de leaker is Far Cry 6 de laatste AAA-verrassing die Ubisoft eerder noemde, en dus verschijnt de game vóór 31 maart 2021. Wel houdt hij (of zij) een slag om de arm: als de coronacrisis aan blijft houden of andere partijen ook hun games massaal in het eerste kwartaal van volgend jaar uitbrengt, kan de volgende Far Cry worden uitgesteld.

Ook is er een tipje van de sluier opgelicht wat betreft de setting: hoewel de leaker niet alle plezier wilde verpesten, zei hij dat er goed nieuws gaat zijn voor de mensen die de Noord-Amerikaanse achtergrond van Far Cry 5 maar niets vonden. Dat duidt erop dat de volgende game in de franchise dus weer meer exotische oorden zal opzoeken.

Dat er een vervolg op Far Cry 5 zou komen, mag natuurlijk geen verrassing heten. Far Cry 5 was de succesvolste titel van Ubisoft op de huidige generatie consoles. Far Cry: New Dawn deed het als spin-off weliswaar minder, maar de verwachting is dat Far Cry 6 weer grote successen gaat boeken, maar deze keer op de volgende consolegeneratie.

Volgens de geruchten verschijnt Far Cry 6 in het eerste kwartaal van 2021 voor pc, Xbox Series X en de PlayStation 5 die overmorgen wordt onthuld.

  1.   
    GamerJaime's avatar

    Zijn er nog serious mensen die hier happy van worden? Begrijp me niet verkeerd, ik vind de Far Cry games niet heel slecht. Ze zijn wel vermakelijk. Maar ook zo ontzettend uitgekauwd. Van mij mogen de Far Cry games wel even in de ijskast…