Ubisoft heeft nog één AAA-verrassing voor 2020/2021

Eerder dit jaar zei Ubisoft op een earnings call al dat er vijf AAA-games voor fiscaal jaar 2020 in de pijplijn zitten. Tijdens eenzelfde gelegenheid heeft Ubisoft nu aangegeven dat er nog één grote verrassing aan zit te komen, die uiterlijk op 31 maart 2021 in de schappen moet komen te liggen.

Van vier AAA-titels weten we al waar het om draait. Assassin’s Creed: Valhalla is natuurlijk de bekendste, maar Ubisoft heeft vorig jaar ook drie AAA-titels wegens tegenvallende bedrijfsresultaten uitgesteld naar het huidige fiscale jaar: Gods & Monsters, Watch Dogs: Legion en Rainbow Six: Quarantine. Daarmee staat de teller op vier titels, en Ubisoft teaset nu dat de vijfde game een project is in een “nog aan te kondigen franchise” is.

Die bewoording lijkt erop te duiden dat het om een spel gaat in een al bestaande Ubisoft-serie. Het is natuurlijk gissen welke IP het is: de geruchten en lekken blijven maar stromen over Splinter Cell, maar recent doken er ook beelden op van een geannuleerde Prince of Persia-game. En wat te denken van het meerdere keren uitgestelde Skull & Bones?

Eén ding weten we (vrijwel) zeker: volgens directeur Yves Guillemot is het niet Beyond Good & Evil 2. Waarschijnlijk hoeven we overigens niet bijster lang te wachten op antwoorden: in juli vindt Ubisoft Forward plaats, waar Ubisoft zijn aankondigingen doet die eigenlijk bedoeld waren voor de geannuleerde E3 en Gamescom.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Gokje… Een nieuwe Rayman. Niet mijn franchise, maar toch.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Nieuwe Splinter Cell zou vet zijn ookal vertrouw ik het huidige ubisoft er niet mee. En ik bedenk me net dat Brothers in Arms nog steeds een nieuw deel moet krijgen. Daar zou ik blij mee zijn

 3.   
  Turk–Life's avatar

  Far cry 6 pls pls pls

 4.   
  mmx's avatar

  @Turk–Life: of er komt een nieuwe prince of persia,maar Splintercell zou ik ook toejuichen.

 5.   
  Turk–Life's avatar

  @mmx:

  Prince of persia vind ik wel leuk. Splinter cell heb ik niets mee.

 6.   
  LightFasher's avatar

  Bij PoP, ga ik heb zeker kopen.

 7.   
  mmx's avatar

  @Turk–Life: ik hoop stiekem dat ze de eerste farcry nog eens als remaster uitbrengen maar farcry 6 is ook prima.