E3 2020 definitief afgelast

Het gerucht gonsde vandaag al langer door de wandelgangen, maar E3 2020 is officieel door de ESA – de organisatie achter het evenement – afgelast.

Eerder vandaag zorgden diverse tweets, waaronder die van indie-uitgever Devolver Digital, al voor een hoop opschudding binnen de industrie. Meerdere bronnen zouden hebben aangegeven dat de ESA (Entertainment Software Association) binnen zeer korte tijd de annulering wereldkundig zou maken. Slechts enkele uren na deze berichtgeving is de organisatie met een verklaring naar buiten gekomen.

After careful consultation with our member companies regarding the health and safety of everyone in our industry – our fans, our employees, our exhibitors, and our longtime E3 partners – we have made the difficult decision to cancel E3 2020, scheduled for June 9-11 in Los Angeles.

Following increased and overwhelming concerns about the COVID-19 virus, we felt this was the best way to proceed during such an unprecedented global situation. We are very disappointed that we are unable to hold this event for our fans and supporters. But we know it’s the right decision based on the information we have today.

De mensen achter dit evenement balen uiteraard als een stekker dat men deze stap heeft moeten zetten, maar uiteraard gaat de gezondheid van de deelnemers en bezoekers voorop. Het is nu nog maar te hopen dat Gamescom 2020 wel gewoon volgens de planning zal plaatsvinden.

 1.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik denk ergens dat dit geeneens heel erg is voor de populariteit van de E3. Mensen begonnen de afgelopen jaren toch een beetje hun interesse te verliezen. Veel leaks, aankondigingen van games die nog nauwelijks in ontwikkeling zijn etc. Als ze het slim aanpakken kan de E3 volgend jaar een veel groter succes worden dan wat we de afgelopen tijd hebben gehad

 2.   
  Turk–Life's avatar

  @Ik kom Harambe wreken:

  Waarom zou de E3 volgend jaar opeens heel anders verlopen? Ik heb er geen vertrouwen meer in, ze gaan gewoon weer verder met het lekken van info.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  E3 zal nooit meer hetzelfde zijn. Nu zelfs de laatst overgebleven partijen wel over moeten gaan op een digitale reveal, kan ik me voorstellen dat ze realiseren dat de beurs zelf weinig bijdraagt aan marketing.

  Lijkt me jammer voor het deel van de industrie dat de E3-beurs zelf echt nodig had (indie-partijen, investeerders, et cetera), maar laten we wel wezen; de ESA had wat bizar domme plannen voor het evenement zelf. Dat influencer- en “activatie”-festijn is ons nu wel bespaart.

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @Turk–Life: Lees; “Als ze het slim aanpakken..” dus niet een miljoen leaks van te voren. Ze hebben een extra jaar om zich voor te bereiden, moet genoeg zijn om het niet compleet te verneuken

 5.   
  Turk–Life's avatar

  @Ik kom Harambe wreken:

  Heb je er vertrouwen in? Ik niet!

 6.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: je moet er een keer geweest zijn dan is het leuk ik was er toen nintendo met de gamecube uitkwam echt een feest de laatste jaren vond ik niet leuk meer.

 7.   
  Chevvy Chevvy's avatar

  Ik ben werkzaam in de Stand-Bouw, en merk dat alle beurzen/evenementen over heel de wereld de deuren sluiten of zijn eigen terugtrekken vanwege het Corona-virus! Voor de stand-bouw branche komt dit hard aan! Ik hoop niet dat dit lang aanhoudt!