Alles wat we weten over Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft heeft middels een persbericht meer informatie gedeeld over Assassin’s Creed Valhalla. Allereerst was er verwarring over op welke platforms de game zou verschijnen, omdat onderstaande trailer alleen melding maakt van de Xbox Series X. Dit is ongetwijfeld omdat deze trailer bedoeld was voor tijdens de Xbox persconferentie tijdens E3. Voor de duidelijkheid, de game verschijnt voor de Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia en pc (Uplay en Epic Games Store).

Eerder vandaag wisten we al te melden dat in totaal 15 studio’s aan de game werken, maar nu is bevestigt dat de makers van AC4: Black Flag en AC: Origins aan het roer staan van dit project. Jij kruipt in de huid van Eivor, een Viking die is opgegroeid met verhalen van strijd en glorie. We gaan dus de middeleeuwen in en zoals het de franchise betaamd krijgen we wederom een open wereld met in ieder geval delen van Engeland.

In de game zal het ook mogelijk zijn een nederzetting op (en uit) te bouwen en raids (plunderingen) te doen.

De creative director van de game is Ashraf Ismail en hij vertelt dat je zelf een clanleider bent:

“We kunnen niet wachten tot spelers deze geweldige Vikingreis zelf kunnen ervaren. Spelers ontdekken het leven van Eivor, een Viking raider en clanleider. Eivor wordt geconfronteerd met de uitdagingen van de zoektocht naar een nieuw thuis te midden van een machtsstrijd over de controle van Engeland.”

Je kunt kiezen om met een mannelijke of vrouwelijke Eivar te spelen en je kunt het haar, de tatoeages, oorlogsverf en uitrusting aanpassen naar wens. Ook spelen politieke allianties en dialoogkeuzes een rol in de game. Dat is nodig ook, want jij ben de leider van je clan Noormannen en je bent bovendien verdreven uit Noorwegen vanwege oorlog en een gebrek aan grondstoffen. Het vechtsysteem is vernieuwd om de brute vechtstijl van de Vikingen over te nemen en ook is het aantal verschillende vijanden vergroot. Om je nieuwe thuis op te bouwen moet je plunderen voor grondstoffen.

Dit kan natuurlijk niet zonder verzet van de lokale bevolking, de Saxons. De grootste vijand is daarbij Aelfred van Wessex, die zelf ook graag heerser van Engeland wil worden.

Assassin’s Creed Valhalla verschijnt eind 2020 voor de Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia en pc (Uplay en Epic Games Store). Er komen verschillende edities op de markt en er wordt ook gewerkt aan een boek. Als je de game reserveert dan krijg je een extra missie: The Way of the Berserker.

Ben jij gelukkig met de nieuwe setting in Valhalla? Deel vooral je mening in de reacties!

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Ik ben hier onwijs blij mee. Allereerst vind ik het fijn dat ze het combat systeem weer onder de loep nemen. Ik vind de combat in Odyssey vreselijk. Het ziet er niet uit, en het speelt ook niet lekker naar mijn mening. Daarnaast wordt ik heel blij van het nieuws dat je je eigen settlement kan bouwen. En daarnaast ook je eigen character weer kan vormgeven doormiddel van haarstijlen, tatoes etc. Ik ben iemand die daar altijd best wel wat tijd in wil stoppen. Ook vind ik het Viking tijdperk geweldig. Ik ben groot fan van de Vikings tv serie. En de trailer deed mij daar ook erg aan denken. Hopelijk is er ook een rol weggelegd voor Ragnar. Ik weet dat de geruchten vertelde dat Ragnar inderdaad een rol zou spelen, maar goed het co op systeem dat ook volgens de geruchten zou terugkomen, blijkt niet waar te zijn…Dus we zullen zien. Tot slot hoop ik ook dat ze kijken naar de sidequests. Want de fetch quests in Odyssey waren naar mijn mening ook niet al te boeiend. Dat kan ook wel wat beter. Al ben ik wel blij, dat dit net als Odyssey weer een RPG wordt, waarin keuzes maken belangrijk is. Ik kan in ieder geval niet wachten op de gameplay beelden. En als het even mee zit, en de gameplay ziet er goed uit , en ik kan een PS5 bemachtigen, zal ik deze zeker in het najaar op de PS5 gaan spelen. Zin in!!

 2.   
  Zorroberner's avatar

  @GamerJaime: Ik sluit mij hier volledig bij aan, ook enthousiast over een settlement bouwen. Vond dat in AC2 ook gaaf met Monterrigioni. Vind het altijd interessant ‘iets’ op te bouwen in een videogame.

 3.   
  Papachico's avatar

  @GamerJaime:

  Overal wel mee eens. Side quests kunnen beter maar in vele games zijn dit altijd fetch quests wat jammer is maar easy to make.

  Qua combat mag t wel verbeterd worden. Voornamelijk de lock-on en camera die soms wat kut was in Odyssey. Wel moet ik zeggen dat de combat in Odyssey tot nu toe het beste is van de hele franchise, dus daarin doen zij het zeker steeds beter. Om het nou “vreselijk” te noemen is wel erg scheef.