Assassin’s Creed 15th Anniversary livestream houdt ons vooral in het duister

We (en met we bedoel ik vooral ‘ik’) zaten massaal aan de monitor gekluisterd om te zien wat voor spannend Ubisoft te melden had, maar uiteindelijk kregen we verdomd weinig mindblowing nieuws. Met enige bombarie trok Ubi de aandacht van de AC fans door een Assassin’s Creed 15th Anniversary livestream op poten te zetten, maar daarin was uiteindelijk niet veel bijzonders te zien. Tenzij je helemaal hard gaat op Valhalla. Dan misschien wel.

Ik zat er in ieder geval al helemaal klaar voor. “Zou het dan toch echt? Ze zegt iets over ‘reliving the first Assassin’s Creed memories’. Nee! Hou op met me! Een remake van deel 1? Ik ga dood van binnen van de spanning…” Nou, uiteindelijk is de boodschap dat ik vooral nog even een paar manden mag wachten op meer nieuws. Het enige waar men maar over aan de gang bleef was Valhalla en DLC. JA MAAR DAAR BEN IK HELEMAAL NIET IN GEÏNTERESEERD!

Sorry. Adem in, adem uit. Ik wacht wel… weer. Ik bedoel, ik wacht al jaren op een OG Assassin’s Creed ervaring. Je weet wel, eentje die nog enigszins een plausibel historisch verhaal probeerde over te brengen. Eentje waarvan de ontwikkelaars nog de moeite namen om historisch correct te blijven. Want die kruisboog van Altaïr in de AC1 trailer bestond toen nog helemaal niet, dus die kan echt niet in de game. Dat staat wel in schril contrast met die RGB unicorn skins en wazige DLC waar je nu mee platgegooid wordt.

Hèh Patrick, lekker negatief ben je weer. Jaaa… sorry hoor. Ik wilde vooral wat goed nieuws voor de fans van het eerste uur horen. Want om nou een heel speciale live stream aan te kondigen om DLC te pluggen, dat had voor mij niet gehoeven.

Ik wacht wel weer tot september…

 1.   
  Rolf31's avatar

  Het is ongehoord hoe ze de originele AC games van voor Rogue, eigenlijk AC 4, hebben verloochend met de grootste meuk die niks eer met AC te maken heeft. Als fan van het eerste uur, toen ik met de PSP AC ontdekte, was ik verslaafd. Een week vrij nemen na de release om alleen maar te spelen… Maar sinds Rogue kan het mij niet meer boeien.

  Dus, AC1 remake current gen zou fantastisch zijn. En het nieuwe AC project terug naar de sfeer en het verhaal van de eerste 5…

  •   
   Patrick Meurs's avatar

   Deze man hier… kan die even een uurtje één-op-één krijgen met Yves Guillemot? Hoezeer mensen Desmond Miles ook verafschuwden, het ging wel erg rap bergafwaarts sinds zijn “dood”.

 2.   
  Rolf31's avatar

  @Patrick Meurs:
  Geef mij 5 minuten…

  Overigens schrijf je leuk, alsof ik bij je zat tijdens de stream