Twee game directors Rainbow Six Siege geven het stokje door

Er is een wisseling van de wacht gaande bij het ontwikkelteam van Ubisofts tactische shooter Rainbow Six Siege. Xavier Marquis en Alexandre Remy – twee R6 Siege-ontwikkelaars van het eerste uur – hebben besloten om hun positie in het team af te staan aan vers bloed.

Onder de noemer Passing the Torch leggen beide game directors uit dat er voor de fans van de shooter nagenoeg niets zal veranderen, gezien Marquis en Remy de afgelopen tijd druk bezig zijn geweest met het inwerken van hun plaatsvervangers. De kern van het team blijft ongewijzigd, alsook de langetermijnvisie van de verantwoordelijke studio.

Game director Leroy Athanassoff is nu de gelukkige die met de eer mag gaan strijken en hij heeft dan zijn plan voor de toekomst al fijntjes uitgestippeld. Als het aan hem ligt wordt Rainbow Six Siege een game waarin iedere gamer profiteert van de ontwikkelingen.

“This upcoming core team will cover all aspects of the game, the full scope of everything special about Siege. This is going to be one of the strengths of this core team. We will start expanding the ‘game universes.’ If you look at player experience, we need to stop thinking about exclusive features and start implementing inclusive features. What I mean, is that we need to deliver content that will impact every player and the whole community.”

Athanassoff zal dus de persoon worden die Rainbow Six Siege naar de next-gen consoles zal gaan loodsen, gezien Ubisoft plannen heeft om de game naar de PlayStation 5 en de Xbox Series X over te hevelen. Intussen is een ander team druk bezig met een PvE spin-off genaamd Rainbow Six Quarantine, welke gepland staat voor een release in 2020.

  1.   
    Reageerbuis-jongen's avatar

    Ik had eigenlijk wel ander nieuws verwacht,
    maar als je clash toevoegt mag er ook wel verandering in.