‘Rockstar werkt aan middeleeuwse game’

Red Dead Redemption 2 is inmiddels verschenen voor de pc, en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: speculatie over waar ontwikkelaar Rockstar nu aan werkt. Er gaan al langere tijd geruchten over een (geannuleerd?) vervolg op Bully, maar er ging nóg een naam rond, namelijk Project Medieval.

Volgens de geruchten was Project Medieval in de ijskast beland, maar nu lijkt het erop dat de game weer ontdooid wordt. Op LinkedIn sprak een character artist van Rockstar, Pawas Saxena, kortstondig over “het creëren van modulaire omgevingselementen met organische finish die nauwkeurig middeleeuwse architectuurstijlen volgen”. Vanzelfsprekend is dit inmiddels verwijderd en is zelfs het LinkedIn-profiel van Saxena niet meer bereikbaar. Ook Rockstar zelf zwijgt uiteraard in alle talen.

Let op: spoilers voor de epiloog van Red Dead Redemption 2!
Ook het epiloog van Red Dead Redemption 2 bevat een mogelijke hint naar een game die zich afspeelt in de middeleeuwen. In een van de scènes vraagt John Marston aan Jack of hij nog zo van western-boeken houdt, waarop die antwoordt dat hij tegenwoordig meer interesse heeft in leesvoer over de middeleeuwen. Zeker in combinatie met de LinkedIn-post, zou dat kunnen worden opgevat als een hint voor Rockstars volgende project.

Einde spoilers
Hoe dan ook, waarschijnlijk moeten we wachten totdat Rockstar zelf de radiostilte doorbreekt wat betreft zijn volgende game. Wellicht gaat het tóch om GTA 6, Bully 2 – of om Project Medieval. En wat te denken van het nu al in Australië verboden “Bonaire”?

  1.   
    Bmaster99's avatar

    als het waar blijkt te zijn ben ik heel benieuwd hoe de game er dan uit gaat zien