Australië bant Rockstars “Bonaire”, wat het ook is

Wanneer het op het bannen van games aankomt, is Australië een van de landen die zich er heer en meester in mag noemen. Zodra er ook maar een beetje geweld aan te pas komt, zwaait men down under met de ban hammer. Zo heeft Kotaku Australië weer een game ontdekt welke rechtstreeks door de IARC (International Age Rating Coalition) op de barbie is gemikt, zijnde “Bonaire”. Het rare is dat Rockstar Games de game ter beoordeling heeft aangeleverd en dat helemaal niemand ook maar iets van deze game af weet.

De naam Bonaire komt namelijk helemaal nergens terug in andere lijsten van leeftijdsclassificaties wereldwijd. Daarnaast valt er nergens ook maar een schrijntje bewijs te vinden van het bestaan van het geheimzinnige Bonaire. Toch denkt men bij Kotaku al wel een idee te hebben waar we mee te maken hebben.

Het feit dat het Nederlandse Bonaire zich in de Caraïben begeeft en Red Dead Redemption 2 dit gebied al eerder heeft benoemd, doet wat vermoedens rijzen. Een aardige portie van de campaign speelt zich namelijk af op het fictieve Guarma, een klein eilandje nabij Cuba. Dit doet sommige mensen vermoeden dat Bonaire deel uit gaat maken van Red Dead Redemption 2 DLC. Anderen denken juist dat Bonaire een onderdeel gaat vormen van Red Dead Online.

Natuurlijk is er ook nog een optie dat Bonaire helemaal los staat van Red Dead Redemption 2. Het zou namelijk ook nog kunnen zijn dat we hier van doen hebben met iets wat op de recente geruchten van GTA VI, Bully 2 of LA Noire 2 slaat. Ten slotte kan het ook zijn dat we met een op zichzelf staand iets te maken hebben en dat Rockstar Games vanzelf met een aankondiging rondom dit geheimzinnige Bonaire komt.

Het feit dat de ontwikkelaar het gigantische Red Dead Redemption 2-billboard van zijn Rockstar Games North-kantoor af heeft gepeuterd, dat er al hangt sinds de aankondiging van Red Dead Redemption 2, doet ook nog een duit in het geruchtenzakje.

Uiteindelijk blijft het voor nu gokken, gezien zowel Rockstar Games als de Australische overheid niets loslaten over Rockstars aanvraag.

  1.   
    nanathan's avatar

    Ik denk dat in Australië zowat alle games van Rockstar standaard worden geband.
    Gelukkig wonen we niet in Australië. Ik heb ook eerder het vermoeden dat dit gelinkt is aan RDR. Zo blijft dat spel nog verder leven