Werkt Rockstar aan Bully 2?

De geruchten gaan al langer dat Rockstar na Red Dead Redemption 2 gaat werken aan een vervolg op Bully, maar nu is er een gerucht verschenen dat die geruchten versterkt. Rockstar schijnt namelijk op zoek te zijn naar nieuwe stemacteurs, waarbij vooral tieners en jonge mensen worden gezocht.

De betreffende casting director zegt niet direct dat het om Rockstar gaat, laat staan een eventueel Bully 2. Echter, er zijn wel degelijk wat aanwijzingen dat het gaat om een nieuw project in de Bully-franchise. Zo worden de gevraagde opnames gemaakt in Pinewood Studios, een studio die normaal gesproken is gereserveerd voor grote bedrijven – waar Rockstar zich toch zeker wel onder mag scharen. Ook gaat het om opnames voor een “onaangekondigde videogame-titel met een leidende ontwikkelaar in het Verenigd Koninkrijk”. In dat land zitten meerdere vestigingen van Rockstar.

Ook zegt website Rockstar Intel dat er personeel van Rockstar betrokken is bij de oproepen voor stemacteurs. Om wie het daarbij precies gaat, wil de site om begrijpelijke redenen niet zeggen, aangezien Rockstar Intel daarmee waarschijnlijk waardevolle bronnen verliest.

Tot slot noemen de oproepen bepaalde termen die een verband met Bully lijken te suggereren. Niet alleen wordt vooral gezocht naar tieneracteurs, maar ook wordt grof taalgebruik als waarschuwing gebruikt. Daarnaast zoemen er termen als “College Professor” rond in de oproepen. Het lijkt er dus op dat er sowieso een game in ontwikkeling is bij een grote ontwikkelaar, die zich bovendien afspeelt op een Amerikaans college. Als dát geen Bully schreeuwt, weten wij het ook niet meer.

De geruchten doen overigens al langer de ronde dat er een nieuwe Bully-game komt. Vorig jaar berichtten we bijvoorbeeld al dat er stilletjes gloednieuwe merchandise werd geïntroduceerd in de officiële webwinkel van Rockstar. Ook gaf de componist van het eerste deel bijna een decennium geleden al aan dat hij mogelijk zou werken aan de soundtrack voor een vervolgdeel.

Het zoeken naar stemacteurs is wellicht geen teken dat de game op korte termijn gaat verschijnen, maar wel weten we dat Rockstar een eventueel Bully 2 zou kunnen aankondigen zodra er enige geluidsopnames zijn. Red Dead Redemption 2 werd immers ook twee jaar voor de release al aangekondigd, dus wellicht krijgen we binnenkort al informatie over waar Rockstar zich in de toekomst mee bezig gaat houden. Het lijkt erop dat Bully 2 daar een onderdeel van zal zijn.

 1.   
  MikeGevers's avatar

  Ik zou dit zó welkom vinden. Eindelijk weer een Rockstar-game waar ik naar uit kan kijken!

 2.   
  Petor's avatar

  Zoveel hoop!

 3.   
  ChielB's avatar

  Meer dan hoop haast! Een Bully: University of zoiets zou echt heel gaaf zijn.

 4.   
  mmx's avatar

  Dit kan leuk worden

 5.   
  Dedsec's avatar

  Ja kunnen we nog langer wachten op GTA 6 want een echte nieuwe GTA hebben we nog niet gehad, terwijl wel bijna iedereen een nieuwe console er voor heeft gekocht.

  Bij de PS2 was het leuker toen had je GTA 3 GTA Vice city GTA Sanandreas en GTA LCS GTA VCS, toen vond ik Rockstar games echt lekker bezig.

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik heb al eens een screenshot gezien niet meer te vinden helaas

  dit wist ik al langer waren toen ook al geruchten ik zag bully als het jonge broertje van gta keten op school etc ik ben benieuwd

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Het wordt in ieder geval tijd dat Rockstar weer wat meer games gaat ontwikkelen. Het geld is er.

 8.   
  tranceguy's avatar

  Ze zullen toch ook wel al werken aan GTA 6 gok ik zo….

 9.   
  tranceguy's avatar

  @Daniel Z: Dat hoeven ze helemaal niet en das juist t mooie/unieke aan Rock*…..