PlayStation 5 krijgt wellicht Samsung SSD

Dat Sony’s volgende console een SSD krijgt was al langer bekend, maar het lijkt er nu ook op dat we weten van welke fabrikant deze SSD afkomstig zal zijn. Zo heeft Samsung tijdens een presentatie in Tokio namelijk bekend gemaakt er een NVMe SSD, een non-volatile memory express schijf, in een aankomende console zal verschijnen.

Hoewel Samsung niet expliciet bekend maakte wat voor console dit zal zijn, werd er wel een foto getoond met daarop een DualShock-controller. De SSD zorgt voor sterk gereduceerde laadtijden en een korte opstarttijd. Een NVMe-schijf is bovendien nog sneller dan een standaard SSD.

De PlayStation 5 wordt volgend jaar verwacht. Een eventuele releasedatum en prijs zijn inmiddels ook gelekt.

 1.   
  Anoniem-1332397562's avatar

  Mooi dat is niet verkeerd.

 2.   
  Anoniem-408282184's avatar

  Allemaal wel leuk en aardig zo’n SSD erin maar stel We zouden de harde schijf willen vervangen kapot of niet kapot wat gaat dat wel niet kosten

 3.   
  Jigneo's avatar

  @Anoniem-408282184:

  Alles kan kapot gaan, dus als je je overal druk gaat maken hoeveel het kost, dan denk ik dat je beter niets kan kopen…

 4.   
  Anoniem-1318691041's avatar

  Nu nog de prijs van die schijf.

 5.   
  Anoniem-1663883812's avatar

  1TB NVMe is nu al goed betaalbaar. Dus ik vermoed 2TB met goeie deal met Samsung. Tegen het einde van de garantieperiode is 2TB NVMe mainstream.

 6.   
  Turk–Life's avatar

  @Jigneo:

  Precies wat jij zegt.

 7.   
  TylerDurden8's avatar

  @Anoniem-408282184:

  Het is 2019, SSD’s zijn echt niet zo duur meer. Voor een goede 1 TB m.2 ssd betaal je nog amper 150 euro. Dat was in het verleden echt wel even andere koek.

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  In retrospect is het eigenlijk ook schandalig dat deze generatie consoles niet op SSD’s gebouwd is. We wisten toen al jaren wat voor een gigantische sprong vooruit dat was voor hardware, en toch besloten Sony en Microsoft hun apparaten gruwelijk snel achterhaald te lanceren.

  Denk dat dat voor mij voornamelijk de interesse in consoles de nek om heeft gedraaid. Drie minuten wachten op wat gameplay is extra ruk als je weet dat het ook in vijftien seconden kan.

 9.   
  mattioza's avatar

  Een SSD is sowieso een meerwaarde, om niet te zegen een must voor de volgende generatie consoles. Vrees wel dat het gevolg hiervan gaat zijn, dat we maar 1TB opslag krijgen. Gezien de grote bestanden van de hedendaagse blockbusters, zullen we op termijn nog mogen uitkijken naar een extra (externe) harde schijf.

 10.   
  Anoniem-29289684's avatar

  Of je koopt een pc….