PlayStation 5 aankondiging niet voor april 2020

Sony heeft naar buiten gebracht dat we voorlopig geen aankondiging hoeven te verwachten van de PlayStation 5. Hoewel de techgigant de eerste details van de nieuwe consoles wel al wist te delen, moeten we op andere informatie nog even wachten. Dit betekent automatisch ook dat de console niet voor die tijd zal lanceringen en dat de PlayStation 5 releasedatum ook tot dan op zich laat wachten.

Naast het feit dat de PS5 zowel een SSD als een disklezer zal bevatten, alsmede en backwards compatible zal zijn, weten we nog weinig. Wel denkt Sony al te kunnen zeggen dat het apparaat een aantrekkelijke prijs krijgt.

 1.   
  JustB's avatar

  Ben ook eigenlijk best eerst nog wel even zoet met mijn PS4, maar kijk toch stiekem ook wel een beetje uit naar de nieuwe console weer!:)

 2.   
  mmx's avatar

  Ik hoop dat ze wat met die SSD wat aan de laad en installatie tijden verbeteren .daar erger ik mij soms aan.

 3.   
  OnOwned's avatar

  @mmx: Dat is eigenlijk de enige reden voor mij dat ik een PS5 zo snel mogelijk wil. Voor de rest heb ik geen haast en is er nog genoeg te beleven op deze generatie consoles.

 4.   
  Dedsec's avatar

  Ach als je zo graag een nieuwe console wilt, dan koop je toch gewoon lekker de mini C64 console of de nieuwe mini Sega Mega drive console ?? Dan heb je niet alleen een nieuwe console maar ook eindelijk weer is wat anders.

  Ik denk dat een PS4 Pro ofzo al genoeg is, want echt veel mooier en groter kunnen ze alles niet meer maken.

 5.   
  mattioza's avatar

  Normaal kunnen we onze backlog van de PS4 gewoon meenemen naar de PS5. 😀

 6.   
  tranceguy's avatar

  Voor 2021 komt er geen PS5.

 7.   
  tranceguy's avatar

  @Dedsec: Zeker wel. En het zal daarvoor ook een stuk geavanceerder moeten zijn want ze zetten vol in op 4K. En dat kost rekenkracht. Vooral van de GPU maar ook de CPU kant en eigenlijk is het een verdienste van allemaal op elkaar afgestemde onderdelen. Dus ook de SSD en het RAM moeten kloppen. En dan kan dit wel eens een beest van een machine worden.

 8.   
  tranceguy's avatar

  @OnOwned: Je had ook een SSD in je PS4 kunnen gooien dan.

 9.   
  Dedsec's avatar

  @tranceguy:

  4K blijft 4K dus daar kun je weinig aan veranderen, want PC games zien er ook niet echt veel mooier uit.

 10.   
  Rolf Maas's avatar

  @Dedsec: Je bent duidelijk geen pc-gamer en hebt overduidelijk geen game-pc…. games kunnen al lang veel mooier zijn als ze niet geremd zouden worden door consoles die jaren mee moeten gaan.

 11.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @tranceguy: Een SSD in een console zetten =/= games automatisch optimaliseren voor SSD. Ook is de bussnelheid van de PlayStation (relatief) beperkt tot reguliere HDD’s en de kabels/poorten.

  Dus nee, dat is niet echt te vergelijken met een nieuwe generatie die specifiek gebouwd is op de SSD-technologie.

 12.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: dit is een goed antwoord.en het mooiste aan de PS5 is dat degenen die er een willen er nu al wat voor kunnen gaan sparen.

 13.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf Maas:

  Nee denk eerder dat mensen geen zin hebben om elk jaar nieuwe onderdelen voor de PC te moeten kopen.

 14.   
  Rolf31's avatar

  Voor mij geen day-one aankoop. Met de PS4 best wel problemen gehad in het begin. twee keer de bekende BLOD gehad. Dus dit is mijn derde ondertussen. Gelukkig was de eerste keer binnen de garantie. Tweede keer helaas minder geluk. Als deze het volhoudt dan wacht ik nog een jaartje na release.
  Maar als ik het zo lees wat ze van plan zijn, ben ik benieuwd of ik mij aan mijn voornemen kan houden. 🙂

 15.   
  mmx's avatar

  @Dedsec: dit is waar wat jij zegt Ik heb ook een gaming pc staan maar koop maar eens een goede videokaart of wat anders dan schud je ook elk jaar een emmer leeg met geld voor het verbeteren van je pc .ik heb dat ding nu drie jaar en doe er niets meer aan ik gebruik liever de consoles.

 16.   
  Rolf Maas's avatar

  @mmx @Dedsec: Ieder jaar een nieuwe grafische kaart is écht niet nodig hoor…!

 17.   
  mmx's avatar

  @Rolf Maas: hier ben ik het even niet met je eens ik heb vanaf de jaren tachtig tot 1998 een computer bedrijf gehad en daarna nog meer in en export in dat spul .ik heb altijd gezien dat heel veel mensen de kaarten en geheugens en wat er maar pc spul is constant moesten upscalen vanwege de eisen van de games software.,.maar goed ieder zijn mening toch.dat vind ik zo goed op GN hier is nog respect t voor andere meningen.

 18.   
  Micboom's avatar

  Ik heb persoonlijk geen haast om de ps5 te zien.
  Ik denk dat er zeker nog wel rek zit in de ps4. Aan t eind van console komen meestal toch de beste en mooiste games uit. De console staat en valt toch met zijn games. En dit jaar komt er nog genoeg moois uit wat de moeite waard is. We wachten het af. Laat GTA6 nou eindelijk eens komen.

 19.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Ik denk dat het van generatie tot generatie verschilt, maar mensen die elk jaar hun videokaart upgraden, lijken me toch echt de uitzondering op de regel.

  Zelf ben ik, verspreid over ruim vijftien jaar, ook meer dan tien jaar een echt fervent pc-gamer geweest. In al die jaren heb ik misschien vier à vijf verschillende videokaarten in mijn systemen geprikt. Tegelijkertijd heb ik in al die jaren nooit van iemand gehoord dat hij/zij elk jaar steevast een nieuwe videokaart koopt, zelfs niet van de meest veeleisende gamers.

  Als je een beetje slim investeert, kun je makkelijk vijf jaar met dezelfde specs doen. Tenzij je echt altijd het beste van het beste (van alles) wilt hebben, maar goed; dan komt er ook weer nooit een eind aan. Kwestie van smaak.

 20.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: in mijn zAken verkocht ik toen heel veel graphische kaarten en toen waren ze al tergend duur.maar de mensen bleven kopen.toen ben ikzelf gaan importeren en heb in China heel veel veelgoedkope kaarten aangeschaft.weet je wat het is de klant vraagt en dan leverde ik wel.ook haalde ik zelf de N64 hier heen vanuit Amerika en dat was ook kassa.zo Tom hebben we weer leuk gebabbeld

 21.   
  Dedsec's avatar

  @mmx:

  Ja en toen de PS4 en Xbox one er kwamen waren er maar weinig mensen die echt een verschil zagen naast de PS3 en Xbox 360 games.

 22.   
  mmx's avatar

  @Dedsec: dat is ook waar.

 23.   
  mmx's avatar

  @Dedsec: heen heb jij ook de eerste Xbox gehad,ik wel toen was dat ding super met wat homebrew software kon je er een grote HD in prikken en dan copieerde je in no time een game naar de HD ik heb nog steeds spijt dat ik dat ding weg gegeven heb.