PlayStation 5 Pro en Slim komen wellicht volgend jaar al

Wow! Een gerucht uit onverwachte hoek! Sony zou namelijk al begonnen zijn aan de ontwikkeling van de PlayStation 5 Pro en de console moet eind 2023 verschijnen.

In november 2020 bracht Sony de langverwachte PlayStation 5 uit en dit was middenin de beruchte pandemie. Hierdoor hebben nog steeds veel gamers nog altijd geen console weten te bemachtigen. Niet alleen corona, maar ook leveringsproblemen en het ontbreken van bepaalde hardware zorgt ervoor dat de voorraad nog steeds niet op orde is.

Volgens geruchten is Sony momenteel de Pro-versie van de PS5 aan het ontwikkelen en deze zou eind 2023 of begin 2024 moeten verschijnen. De nieuwe console zou twee keer sneller zijn dan de huidige PS5 en ray tracing zou 2.5 keer sneller zijn. De nieuwe AMD chip zou op basis van 5nm zijn, maar een andere bron meldt dat dit nog op 4nm zou zijn. De PS5 Pro gaat zich dus meer focussen op ray tracing, evenals robuuste ondersteuning voor de virtual reality headset.

Niet alleen de PS5 Pro zou in ontwikkeling zijn, maar ook de PS5 Slim zou door Sony in het ontwikkelingsproces gebracht zijn. De PS5 Slim moet rond dezelfde tijd als de PS5 Pro verschijnen.

Op papier lijkt het misschien absurd dat de mid-gen consoles al ergens in 2023 moeten verschijnen, maar als Sony dezelfde weg volgt als ze deden met de PS4, dan klopt het tijdsbestek wel. De PS4 Pro verscheen namelijk exact drie jaar na de PS4. Een launch in november 2023 voor de PS5 Pro en Slim lijkt dus zo gek nog niet.

  1.   
    Anoniem-848087733's avatar

    Volgens geruchten…welke geruchten? Is er een bron want zo kan iedereen maar wat raak typen en posten

  2.   
    Anoniem-848949304's avatar

    Hopelijk eindelijk met een mooi design, want tot die tijd zet ik geen PS5 naast mn TV.