God of War-director Corey Barlog zou graag pc-versie zien

Als het aan Corey Barlog – game director van Sony’s blockbuster God of War – ligt, zou de PlayStation 4 exclusieve game hetzelfde lot bedeeld krijgen als Death Stranding en Red Dead Redemption 2. Middels een tweet liet de beste man weten dat hij het enig zou vinden wanneer Kratos zijn meest recente epos ook op de pc zou kunnen beleven, al geeft hij ook direct aan dat hij daar vrij weinig over te zeggen heeft.

Dat de pc-garde behoorlijk wat mist door het niet kunnen spelen van God of War – waarover onze eigen knuffel-Kratos Amador van mening is dat het de perfecte game is – mocht gedurende de launch behoorlijk zuur worden genoemd. Geloof me, ik als mede-pc gamer had het ook graag anders gezien. Zelfs Corey Barlog, wiens naam we niet moeten verwarren met die van het gedrocht in Lord of the Rings, zou het allemaal graag anders zien. Met de komst en aankondigingen van recente pc-ports (Death Stranding, Red Dead Redemption 2) zijn er dan ook mensen die vinden dat er op de dag van vandaag wel een pc-versie van God of War bij mag komen. Uit een reactie van Barlog is gebleken dat ook hij daar geen moeite mee zou hebben.

Barlog wijst er FameEnt2k op dat de beslissing hierover ‘ver boven zijn petje’ gaat, waarmee hij eigenlijk wil zeggen dat ome Sony hier het laatste woord in heeft. Gezien de Japanse grootmacht de rechten over de franchise bezit, is het Sony’s bestuur die daar uiteindelijk over beslist. Gezien Sony diens eigen lopende franchises het liefst in eigen beheer houdt (en geef ze eens ongelijk), hoeven we er niet op te rekenen dat FameEnt2k’s wens – en stiekem de wens van vele anderen – in vervulling zal gaan.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren