Kratos was bijna uit God of War geschreven

Met het immense succes van God of War kun je het bijna niet voorstellen dat protagonist Kratos geen rol had gespeeld in de game. Toch is dit bijna het geval geweest, want Game Director Corey Barlog heft verteld dat de uitgever (PlayStation) een nieuw karakter wilde. Het heeft even de tijd gekost om ze te overtuigen dat Kratos nog steeds de hoofdrol diende te spelen. Hij vertelde dit in een gesprek met Stuart Whyte van VR Product Development bij Sony London:

“Early in discussion, people were saying we had to get rid of Kratos. It was like, ‘he’s annoying, he’s done.’ Barlog continued: ‘They really did not like the character. They wanted a new character. It took a lot of convincing to make them think it was a good idea.”

De overtuiging kwam uiteindelijk vanwege het toevoegen van Kratos’ zoon Atreus. Mede dankzij het succes van The Last of Us, die heeft laten zien dat een game met een tweede niet-speelbaar-karakter heel tof kan zijn.

Sowieso was de ontwikkeling van God of War een klein wonder, zoals te zien is in deze documentaire.

Had jij het leuk gevonden als God of War een andere protagonist zou hebben? Laat het weten in de reacties.

  1.   
    mmx's avatar

    Ik vind dat Sony flink misgekleund zou hebben als Kratos niet in de game zat. Maar het is toch goed gekomen .

  2.   
    Sa.'s avatar

    Ergens begrijp ik de collega’s van Barlog. Een frisse wind is niet verkeerd. Toch ben ik blij dat ze een bestaand karakter een ontwikkeling hebben gegeven in plaats van hem te vervangen.