Gears 5 enorme hit voor Xbox Game Pass; treurnis op Steam

Gears 5 is inmiddels wereldwijd beschikbaar. De game kreeg lovende kritieken en is een enorme hit voor het Xbox Game Pass-abonnement van Microsoft. Volgens Daniel Ahmad, senior analist bij Niko Partners, is Gears 5 zelfs de eerste echte “mega hit” voor Game Pass. De actiegame van The Coalition zou zelfs Forza Horizon 4 voorbij zijn gegaan in korte tijd.

De mogelijkheid om Xbox Game Pass Ultimate twee maanden te proberen voor 2 euro maakt de dienst sowieso populair. Zeker nu je er de Gears 5 Ultimate Edition meteen mee kunt spelen. Uiteraard hoopt Microsoft dat veel spelers ook langer verbonden blijven aan Xbox Game Pass (Ultimate).

Dat Gears 5 niet alleen bij ons positief werd ontvangen, blijkt ook wel uit de animo op Xbox Live. In de lijst van Meest Gespeelde Games op Xbox Live is Gears 5 zelfs Fortnite gepasseerd. De populariteit blijkt in meerdere landen. Onder andere in de Verenigde Staten, Mexico en Duitsland gaat Gears 5 fier aan kop.

Een ander verhaal is het op Steam. Al jaren vragen fans van Xbox-games om hun favoriete Microsoft-titels ook naar de pc te brengen. Als Gears 5 een graadmeter is voor andere titels, dan belooft dat weinig goeds. De release op Steam van Gears 5 is namelijk niet bepaald grootschalig. De statistieken op Steam laten een treurig resultaat zien. Vier dagen geleden beleefde Gears 5 zijn piek op Steam met iets meer dan 10 duizend spelers online.

Halo: The Master Chief Collection komt ook nog richting Steam. De verwachting is dat die collectie het toch wel beter zal gaan doen dan Gears 5.

  1.   
    mmx's avatar

    Het is toch een toffe game