Cyberpunk 2077 krijgt “uiteindelijk” multiplayer

CD Projekt RED heeft eindelijk officieel bevestigd dat Cyberpunk 2077 een multiplayer modus krijgt. Na een hoop vage antwoorden in de trant van “we zijn er nog over aan het denken“, heeft de Poolse studio vandaag via een tweet laten weten dat de dystopische shooter niet beperkt blijft tot een solo campaign, al moeten we er wel geduld voor opbrengen.

De multiplayer modus zal namelijk pas aan de game worden toegevoegd wanneer CD Projekt RED helemaal klaar is met de singleplayer content. Daar hoort dus ook alle DLC bij. Zodra men daar helemaal mee klaar is, verwelkomt het ontwikkelteam ons met open armen om in multiplayer-vorm de hacker uit te hangen.

Uit de tweet blijkt ook dat het Poolse team zelfs nog op zoek is naar mensen die hun steentje kunnen bijdragen om dit alles te kunnen verwezenlijken, wat ook een tikkeltje aangeeft dat er nog behoorlijk hard aan multiplayer-functionaliteit moet worden gewerkt. Het voordeel van multiplayer is dan wel weer dat het uiterlijk van je zelfgemaakte personage een stuk relevanter wordt, gezien je daar in de solo campaign niet zo heel veel aan hebt. Zowel de gameplay als de cutscenes zijn voornamelijk in first-person mode, dus heel vaak zul je jouw gepersonaliseerde V niet zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren