Alle cutscenes Cyberpunk 2077 zijn in first-person mode

Wie zich al helemaal had verheugd op de momenten dat je jouw eigen V in sfeervolle cutscenes door de wereld van Cyberpunk 2077 zag banjeren, heeft pech. De gehele game – inclusief de cutscenes – speelt zich namelijk in first-person mode af. De enige keer dat je meer dan de handen van V ziet zal zijn wanneer je bijvoorbeeld in-game in de spiegel kijkt, wat we al in de onlangs getoonde gameplay-beelden mochten aanschouwen..

Marcin Momot – die de rol van Global Community Lead bij CD Projekt RED vervult – liet dit via Twitter weten. De reden die Momot opgeeft is “volledige immersie”, iets wat volgens de Poolse ontwikkelaar hoog in het vaandel staat. Omdat je de gehele game door de ogen van protagonist V beleeft, is het wel zo handig dat je de cutscenes zo ook ervaart. De enige uitzonderingen op de regel worden gevormd door de momenten waarop je een voertuig bestuurt, de momenten waarop je in de spiegel kan kijken en in je inventory screen.

Helaas kan de Poolse studio niet op veel bijval van de community rekenen, gezien diverse Twitteraars direct met veel ongenoegen reageren. Dit besluit voelt volgens sommigen aan als kostenbesparing en heel de drijfveer om je persoonlijke V te customizen is er ook wel een beetje uit volgens hen. Ongeacht of je deze mensen nu een stel azijnpissers vindt of niet, ergens hebben ze wel een punt. Wat voor nut heeft cosmetisch customizen wanneer je jouw creatie niet eens in-game kan bewonderen?

Hoe denk jij erover? Is dit een dikke buzzkill van heb ik me daar of kan het jou weinig schelen in wat voor view je de cutscenes beleeft? Ik ben benieuwd.

  1.   
    Amaraldane's avatar

    Uuugh, dat is juist het leuke aan RPG’s met character customization; dat je je character kunt bewonderen. Waarom zou ik zoveel tijd steken in het maken van een personage als ik die toch maar slechts enkele keren kort kan zien?

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Eigenlijk heeft het customizen van je character idd weinig zin als ALLES fp word. Is het btw groot in de game, of gebruik je het alleen maar met het maken van je karakter met het opstarten van een game?