Nintendo Switch 500.000 keer verkocht in de Benelux

Dat de Switch een gigantisch succes is, mag geen geheim meer zijn. In Japan is de console inmiddels de PlayStation 4 voorbij en in april werd bekend dat het apparaat in totaal al ruim 34 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Maar hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Zojuist heeft Nintendo Benelux het antwoord op die vraag gegeven: op Twitter deelt onze regionale tak van Nintendo dat de Switch een half miljoen keer verkocht is in Nederland, België en Luxemburg.

Dit is natuurlijk een geweldige mijlpaal, maar het zou zomaar kunnen dat er nog flink wat exemplaren in onze contreien worden aangeschaft in de nabije toekomst. Er zijn namelijk nog flink wat potentiële system sellers onderweg naar het apparaat, zoals het enigszins omstreden Pokémon Sword en Shield en Animal Crossing: New Horizons. Ook komen er nog legio ports naar het apparaat, van The Witcher 3 tot aan Resident Evil 5 en 6.

Daarnaast gaan er al tijden (zeg maar gerust sinds de launch van de Nintendo Switch) hardnekkige geruchten over nieuwe modellen van het apparaat en een Nintendo Switch Mini. Mocht hier wat van kloppen, dan zal Nintendo ongetwijfeld nog meer exemplaren verkopen, waaronder in onze kikkerlandjes.

Gefeliciteerd, Nintendo Benelux!

  1.   
    mmx's avatar

    Dit gun ik Nintendo wel.gefeliciteerd.

  2.   
    Rolf31's avatar

    Kleine kanttekening; 29.1 miljoen inwoner in de Benelux… Maar ik draag een warm hart uit voor Nintendo als mijn eerste console leverancier. Dus gefeliciteerd Nintendo!