Pokémon-maker reageert op ophef rondom National Dex

Pokémon-fans waren geschokt toen ze hoorden dat niet alle Pokémon in Pokémon Sword en Shield zullen zitten en ook op geen enkele manier te verkrijgen zullen zijn. Wat als jouw favoriet er niet tussen zit? Dit issue speelt al een tijdje, maar nu komt Pokémon-maker Junichi Masuda eindelijk met een reactie.

Allereerst zegt de beste man dat als een bepaalde Pokémon niet in Sword en Shield zit, het nog niet betekent dat die in de vergetelheid zal raken. In volgende games kunnen deze Pokémon wél weer zitten. Mocht jouw favoriet dus niet in Sword en Shield zitten, kan het zijn dat deze wel weer aanwezig is in de negende generatie.

Ook zegt Masuda dat de Galar-regio nieuwe Pokémon biedt om te vangen, nieuwe trainers om mee te vechten en avonturen om te beleven. Het ontbreken van een National Dex betekent niet dat de ontwikkelaars geen passie meer voor Pokémon hebben, aldus Masuda.

Het effect van deze uitspraken moet nog blijken, maar vooralsnog lijken fans niet tevreden, in ieder geval op Twitter.

  1.   
    fantasyfreak's avatar

    Tja vervelend voor mensen die alles compleet willen maar deal with it. Ik ga ze sowieso nooit allemaal vangen laat staan gebruiken. Vaak hou ik mij ook vast aan gen1 in mijn team dus misschien maar goed dat die er niet is.

  2.   
    Red Fox's avatar

    Dit is echt een heel zwak excuus. Ze zijn gewoon lax geworden na al de jaren op de 3ds steeds dezelfde 3d modellen gebruiken. Als ze nou de animaties of dergelijke zouden verbeteren zou dit niet erg zijn maar nu wel.