Japanse verkoop van Nintendo Switch passeert PlayStation 4

Het kostte Nintendo misschien een goede twee jaar, maar de game-gigant staat weer aan de top in het thuisland. Recentelijk passeerde de Japanse verkopen van de Nintendo Switch die van de PlayStation 4, zo meldt Famitsu.

De PlayStation 4 en recentere PlayStation 4 Pro verkopen allerminst slecht, maar de begin 2017 gelanceerde hybride console van Nintendo passeerde recentelijk toch de concurrentie van Sony.

De totale verkoopcijfers van beide apparaten schieten nét boven de 8 miljoen uit, maar afgelopen week moet de Switch daarin de voorsprong genomen hebben. Ondertussen verkopen Xbox One-modellen nog altijd bijzonder schaars, met slechts een tiental sales per week in Japan, flink wat minder dan bijvoorbeeld de New Nintendo 2DS XL, die nog altijd met duizenden per week over de toonbank gaat.

Saillant detail in Famitsu’s wekelijkse berichtgeving van de Japanse cijfers is vooral de koploper onder de games: het PlayStation-exclusieve Days Gone stond daarin bovenaan. Mochten we ons dus afvragen hoe die game zo goed in de boeken staat, dan weten we nu dat (onder andere) Japan de post-apocalyptische game goed te behappen vindt.

Buiten Japan lijkt Sony voorlopig sterker vertegenwoordigd dan Nintendo, maar wie weet is de wereldoverheersing van de Switch pas net begonnen. Eerst lokaal, daarna mondiaal? We gaan het ongetwijfeld merken in de komende maanden. Uiteraard lees je daarvan ter zijner tijd meer over, hier op Gamersnet.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren