Animal Crossing voor Nintendo Switch uitgesteld naar 2020

Goed én slecht nieuws voor Animal Crossing-liefhebbers; Nintendo deed op hun E3 2019 Nintendo Direct de eerste gameplay-beelden van het nieuwe Animal Crossing uit de doeken, maar moest ook noodgedwongen mededelen de game ietwat uit te stellen. Waar we vorig jaar nog een mooie “Coming 2019” te horen kregen, duwt Nintendo de game nu naar het jaar 2020, op 20 maart om precies te zijn.

Dat minder heugelijke uitstel werd gelukkig wel voorafgegaan met een bitterzoete New Horizons Gameplay Trailer, waarin de koddige wereld al schittert in herkenbare warmte.

En ja, officieel heet de game voortaan dus “Animal Crossing: New Horizons“, waar het tot voor kort nog zonder subtitel door het leven ging.

In de gameplay van deze Animal Crossing voor Nintendo Switch is al te zien hoe bekende figuren als Tom Nook ogen op de “nieuwe horizon”, alsmede hoe spelers nu verschillende “DIY”-spulletjes (en meubels) kunnen craften aan een werktafel in hun tent.

Qua setting lijkt New Horizons iets minder dorps dan anders. Voor het eerst speelt een Animal Crossing zich af op een “verlaten eiland”, uiteraard wel weer afgeladen met potentiële dierenvriendjes en -vriendinnetjes.

De in de gameplay getoonde kampvuren en tentjes zijn, ondanks de setting, echter niks nieuws voor Animal Crossing, zoals ook al Animal Crossing Pocket Camp bewees op mobiele apparaten.

Het natuurlijke overkomen schenkt New Horizons ook nóg meer mogelijkheden voor spelers om de wereld om hun heen aan te passen. Voor het eerst in de franchise is het mogelijk meubeltjes ook buiten, in de wereld, te plaatsen. Dat geldt ook voor de spullen die je gemaakt hebt met de materialen van de buitenwereld.

Ook is het klimaat een belangrijke factor in de nieuwe Animal Crossing. Qua seizoenen wil New Horizons parallel blijven lopen aan hoe de echte wereld om je heen verandert, wat weer afhankelijk is van je locatie op het Noordelijk of Zuidelijk halfrond van de aardbol.

Daarnaast zou ook de wind een grotere rol moeten spelen in de nieuwe Animal Crossing. Aan de animaties van de boombladeren is te zien wat voor winden er staan over het eiland, al is onduidelijk of dat gameplay-technisch nog veel invloed uit zal oefenen op (mogelijk nieuwe) activiteiten.

Als klap op de vuurpijl bevat New Horizons ook een eigen soort couch co-op. Spelers kunnen andere “Islanders” uitnodigen om mee te komen helpen met slechts één Joy-Con, waarna ze het scherm delen met de originele speler en autonoom een reeks handelingen kunnen verrichten.

Het uitstel in kwestie doet enigszins denken aan dat van Metroid Prime 4. In dit geval lijkt er geen sprake te zijn van een wisseling van de wacht op de ontwikkeling, maar Nintendo geeft wel aan dat het uitstel benodigd is om een eindproduct naar verwachting te kunnen leveren.

Wij op Gamersnet hebben genoten van wat er tot dusver getoond werd van Animal Crossing, maar betreuren het uitstel evenals. Houd onze knusse website de komende tijd in de gaten, mochten er meer details losbreken over de langverwachte Nintendo Switch-game.

Animal Crossing: New Horizons verschijnt 20 maart 2020, exclusief voor Nintendo Switch.

  1.   
    fantasyfreak's avatar

    Enige game waar ik echt naar uit keek om te zien deze direct en precies die komt met slecht nieuws.

    Gelukkig nog Pokémon en Mario Maker 2 tussendoor om me bezig te houden op de Switch. Oja en misschien Link’s Awakening.