Nintendo brengt cijfers naar buiten en ze zijn indrukwekkend

Nintendo heeft zijn kwartaalcijfers gepubliceerd van afgelopen oktober tot en met december en het zal je misschien niet verbazen, maar het gaat prima met de consoleboer! De winst steeg afgelopen jaar met 37,7% ten opzicht van het jaar ervoor en dit afgelopen kwartaal was het op één naar beste kwartaal ooit na Q3 van het fiscale jaar 2008, toen de Wii en de DS hun hoogtijdagen hadden (via VG247).

De teller van aantal verkochte spelcomputers staat op 79.87 miljoen, waarvan 66.34 miljoen het standaardmodel zijn en 13.53 miljoen de Switch Lite betreft. Een mooie mijlpaal is daarmee bereikt, want dat betekent dat Nintendo nu meer Switch-consoles heeft verkocht dan de Nintendo 3DS.

Een leuk detail is dat digitale verkopen nog in de minderheid zijn. Nintendo-gamers houden blijkbaar van fysieke games en hoesjes, want slechts 32.1% van de aankopen wordt digitaal gedaan, wat een veel lager percentage is als bij concurrenten Sony en Microsoft.

Tot slotte lijkt Animal Crossing op weg de meest populaire Switch-game te worden. Op de eerste plek staat Mario Kart 8 met 33,41 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door Animal Crossing met 31,18 miljoen, maar laatstgenoemde is nog geen jaar oud natuurlijk. Bijna 40% van de Switch-bezitters heeft een exemplaar van Animal Crossing in huis.

Tom Nook lacht zich een ongeluk!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren