Nieuwe Animal Crossing aangekondigd voor 2019


Nét als je dacht dat het Animal Crossing-nieuws stopte met de komst van Isabelle in Super Smash Bros. Ultimate, gooit Nintendo tijdens de Nintendo Direct van vannacht plots een onthulling van een compleet nieuw Animal Crossing-deel. Een officiële naam blijft uit, maar met een korte speech van Tom Nook én een simpel jaartal, weten we natuurlijk al genoeg. Anno 2019 kunnen we een ‘volwaardige’ Animal Crossing verwachten op de Switch.

Voor Nintendo is slechts de onthulling van een logo niet erg ongebruikelijk, waardoor nu ook de officiële titel in onwetendheid blijft. Overduidelijk gaat het om een Animal Crossing voor Nintendo Switch — gezien de onthulling in dat segment van de Nintendo Direct verwerkt zat én een logo prominent in beeld was — maar of het simpelweg om de titel ‘Animal Crossing’ zal gaan, blijft nog even minder helder.

Naast Nook en een jaartal, weten we nog bijzonder weinig over wát deze Animal Crossing precies nieuw zal gaan doen ten opzichte van voorgangers. Ook directe gameplay-beelden bleven, enigszins voorspelbaar, volledig uit.

Wij van Gamersnet houden onze oren de komende tijd gespitst voor meer nieuws rondom een verse Animal Crossing. De vingers zijn gekruist voor een snelle toevoer van meer informatie rondom een van de schattigste spellen uit Nintendo’s portfolio…

 1.   
  Linkje's avatar

  YES! Super tof! De perfecte switch game voor volgend jaar. Dit jaar krijgen we al goede titels voor de switch dus heel handig dat die volgend jaar uitkomt. Ben super benieuwd!

 2.   
  PoisonedCookie's avatar

  nu hoef ik eindelijk niet meer salty te zijn :’)

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Zonder twijfel het beste nieuws (en een goede afsluiting) van de Nintendo Direct. Heel erg benieuwd wat we hier in de komende maanden over gaan leren…

 4.   
  Dedsec's avatar

  Dat spel ga je nog nodig hebben om elkaar stiekem een vrienden code te kunnen geven.

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Ik verwacht in de toekomst wel een Direct speciaal voor Animal Crossing. 😀

 6.   
  QTxJess's avatar

  Bless ninty

 7.   
  Puddingboom's avatar

  Kan eigenlijk niet wachten, memories. Op de camping met je DS of op de gamecube. heerlijk.