Nintendo stelt Metroid Prime 4 uit; Retro Studios nieuwe ontwikkelaar

Het is alweer een tijd geleden, op de E3 van 2017 werd bekendgemaakt dat Metroid Prime 4 in ontwikkeling is. Sindsdien is echter heel weinig naar buiten gebracht over deze game, zo was hij zelfs afwezig op de E3 van vorig jaar.

Shinya Takahashi, de Senior Managing Executive Officer van Nintendo die tevens over de development gaat, maakt nu echter in een kort filmpje bekend dat de kwaliteit die ze voor ogen hebben voor het vervolg van de Metroid Prime trilogie, niet is gehaald.

Omdat Nintendo naar het beste van het beste streeft, en ook niet de fans teleur wilt stellen, is besloten dat er gewisseld gaat worden van ontwikkelaar. In eerste instantie zou namelijk Bandai Namco deze taak op zich nemen. Nu gaat de ontwikkeling echter over naar Retro Studios, de maker van de originele trilogie.

De progressie die is gemaakt onder Bandai Namco zal overigens worden geschrapt, de gehele ontwikkeling zal vanaf begin af aan over worden gedaan. Dit zorgt er ook meteen voor dat Metroid Prime 4 is uitgesteld. Wanneer dit vierde deel nu moet verschijnen, is niet bekendgemaakt.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Hele aparte gang van zaken, zo. Kan me niet voorstellen dat Ninty en Namco nu een of andere fittie hebben (of iets in die richting), want Smash was natuurlijk een dikke hit.

  Misschien is het een kwestie van toezicht/sturing? Zo ja, dan klinkt het ook veel logischer om de ontwikkeling “terug te brengen” naar Retro, die hebben immers wel vaker kwaliteit geleverd rondom Metroid.

 2.   
  Sander Klijn's avatar

  @Tom Kauwenberg: Wat ik eigenlijk nog vreemder vind aan dit verhaal, is het feit dat Nintendo het openbaart door middel van een video. Nintendo had dit net zo goed bekend kunnen maken door middel van een statement. Ik verbaas me zelfs over het feit dat ze dit überhaupt naar buiten brengen.

  Wat ook weer meteen een andere vraag naar boven brengt: hoe ver was de ontwikkeling van Metroid Prime 4 al?

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Jammer maar beter lang wachten op iets goeds dan weer een Federation Force game die ongeveer zo leuk is als je ballen wassen met schuurpapier.

  Als ze nu eens de Metroid Prime trilogie voor de Switch zouden uitbrengen zou de klap een stuk minder hard zijn voor de Metroid fans onder ons.

 4.   
  mattioza's avatar

  Was al raar dat Bandai Namco ineens een Metroid Prime 4 ging maken. Het is logisch dat Retro Studios de ontwikkeling op zich neemt, gezien ze ervaring hebben met de franchise. Maar om het midden in de ontwikkelfase ineens om te gooien, is best opmerkelijk. Bandai Namco zal, gezien het succes, wel meer werk hebben met Super Smash. Een release van Metroid Prime 4 zal wel tijdje duren, nu ze helemaal opnieuw begonnen zijn, 2020 of 2021 waarschijnlijk.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Neem aan dat Nintendo dit juist per video doet omdát het al zo lang te stil was rondom het hele project. Dezer dagen is meer communicatie/transparantie wel zo netjes, dus wat dat betreft, pakt Nintendo dit koosjer aan, imho.

  Een gebundelde remaster zou leuke verzachting van de pijn zijn. Al lijkt dat me ook geen klus die je op korte termijn kan klaren.

 6.   
  BozeBever's avatar

  Grappig om te lezen hoe de meningen nu anders zijn. Zou dit bij een andere studio/uitgever gebeuren dan vreest men voor het ergste. Wisselen van Studio tijdens de ontwikkeling is immers niet vaak goed. Doet Nintendo dit, dan is het ‘ Omdat Nintendo naar het beste van het beste streeft’.

  Nintendo heeft een naam hoog te houden, maar ik zie dit project ook wel gewoon ‘gecancelled’ worden als de kwaliteit echt beroerd is.

 7.   
  BearsRidingTanks's avatar

  @BozeBever:

  Das is in dit geval minder erg omdat ze al hebben aangekondigd volledig opnieuw te beginnen ipv het bestaande project door een ander team te laten afmaken.

 8.   
  midnightcraig's avatar

  ik heb wel meer vetrouwen in retro studios, hoop dat ze ook de orginele trilogy naar de switch porten wat ze eigenlijk eerder konden doen zoals bayonetta