Krijgt Pokémon GO binnenkort status-effecten?

Eén van de grootste klachten over Pokémon GO is het gebrek aan diepgang in de gevechten: het is een kwestie van tikken om aan te vallen en eventueel swipen om aanvallen te ontwijken. Daardoor is slechts een beperkt aantal wezens écht nuttig in de meta, simpelweg omdat ze over de krachtigste aanvallen beschikken.

Een van de manieren waarop de community dit graag opgelost ziet worden, zijn de status-effecten die de mainline-spellen in de franchise hebben, zoals slaap, verlamming of vergiftiging. Nu zou het zowaar zover kunnen zijn, want Niantic teaset nu een aankondiging.

Wat is de teaser? Slapende Snorlax verschijnt massaal in het wild. Tijdens het vangen ligt deze Pokémon nu diep in slaap, maar als hij eenmaal in je Poké Ball zit, zal hij wel gewoon klaar zijn om gevechten aan te gaan. Het is dan ook niet mogelijk om een AR-foto van een slapende Snorlax te maken middels GO Snapshot; daarvoor moet je toch écht de AR-modus aanzetten in het vangscherm.

Natuurlijk is het simpel om dit event te koppelen aan het recent aangekondigde Pokémon-nieuws, waar onder meer Pokémon Sleep werd onthuld. Echter, de Snorlax die we in Pokémon GO kunnen vinden, kent voor het eerst de aanval Yawn, eigenlijk een move die is ingevoerd om de belachelijke Attack-waarde van Slaking te compenseren, die in de main games slechts eens per twee beurten kan aanvallen. Dat Snorlax deze aanval krijgt, is dus bepaald niet om over naar huis te schrijven.

Over Slaking gesproken, volgende week zaterdag is het weer Community Day, waarin deze keer de Slakoth-familie centraal staat – die dus veel te maken heeft met Yawn en (in de hoofdgames) de status Sleeping. Pokémon GO-spelers speculeren dan ook massaal over in ieder geval de mogelijkheid dat Sleeping binnenkort als status-effect in de mobiele game wordt geïntroduceerd.

Het blijft natuurlijk allemaal speculatie en zelfs áls dit waarheid blijkt te zijn, dan zullen de statussen hoogstwaarschijnlijk anders werken dan in games als Pokémon Let’s Go: traditionele games in de franchise hebben een turn-based gevechtssysteem, waar de mobiele versie real-time battles heeft.

Mocht je naast Pokémon GO ook zitten te wachten op nieuwe info over Pokémon Sword & Shield, houd dan op 5 juni de speciale Direct-uitzending in de gaten, die om 15:00 uur (Nederlandse tijd) van start gaat.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren