Pokémon GO krijgt maandelijkse Community Day met speciale Pokémon en bonussen

Pokémon GO heeft nog altijd een trouwe schare fans en sinds afgelopen zomer doet ontwikkelaar Niantic ook zijn uiterste best om spelers samen te brengen: in juli hield het bedrijf een (helaas ietwat mislukt) massa-evenement in Chicago en een maand eerder werden de Raids ingevoerd, waarbij spelers gezamenlijk proberen om een extra sterke (en mogelijk zeldzame) Pokémon te verslaan en te vangen. Nu kondigt Niantic de volgende stap aan in het stimuleren van samenspel in Pokémon GO: een maandelijkse Community Day.

De eerste Community Day vindt volgende week zaterdag plaats, maar anders dan de naam doet vermoeden, duurt het evenement slechts drie uur: van 11:00 uur tot 14:00 uur. Elke maand is er tijdens de Community Day een speciale Pokémon te vangen, die dan extra veel voorkomt, zodat (bijna) iedereen een kans heeft om hem te vinden. Volgende week zaterdag is deze speciale Pokémon een Pikachu die de recent ingevoerde aanval Surf kent.

Daarnaast bieden de Community Days extra bonussen, wat op het evenement van deze maand neerkomt op dubbele XP-verdiensten. Echter, in de aankondiging is ook sprake van dubbele Stardust, dus wellicht krijgen we dat bij latere Community Day-evenementen. Daarnaast duren Lure Modules drie hele uren in plaats van slechts dertig minuten.

Gaan jullie volgende week zaterdag de straat op om een surfende Pikachu te vangen?

  1.   
    someone else's avatar

    Ben helemaal klaar met deze winter eerlijk gezegd. Mis het rondfietsen om 1 uur snachts voor dit spel in de warmte met wat vrienden. Allemaal leuk dit soort toevoegingen maar voor het hele noordelijk halfrond veels te koud