Pokémon GO werkt binnenkort niet meer op oudere telefoons

Heb je een wat oudere smartphone en ben je fan van Pokémon GO? Dan is er mogelijk slecht nieuws voor je. Pokémon GO zal namelijk spoedig niet meer werken op diverse, oudere mobiele telefoons. Ontwikkelaar Niantic heeft aangekondigd dat er geen ondersteuning meer komt voor iOS 10, iOS 11 en Android 5. Ook de iPhone 5s en iPhone 6 zullen straks niet langer in staat zijn om de game te kunnen spelen.

Dit alles zal in gang worden gezet met een nieuwe update, die ergens in oktober verschijnt. Zodra de update is uitgebracht, kan je de game niet meer spelen en ook geen PokeCoins meer gebruiken. Uiteraard kan je wel weer toegang krijgen tot je account als je de mogelijkheid hebt om je iOS of Android-versie te upgraden. Of in het geval van de oudere iPhones te upgraden naar een nieuwe telefoon.

Niantic voegde er nog aan toe:

Even if you’re able to install and run Pokemon GO on such devices after the release of version 0.189, we’ll no longer be able to provide support if you run into any technical issues.

Dat lijkt natuurlijk de deur wel op een kier te zetten voor spelers met een oudere telefoon. Het is alleen de vraag hoe stabiel Pokémon GO dan nog zal draaien.

 

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren