Nieuwe Nintendo Direct over Pokémon Sword & Shield aangekondigd

In februari kondigde Nintendo tijdens een speciale Direct-uitzending Pokémon Sword & Shield aan. Daarin kregen we onder meer de nieuwe starter-Pokémon en de Britse setting van de games te zien, maar verder was deze stream vrij kaal. Woensdag krijgen we gelukkig meer informatie over de games, want dan houdt Nintendo wederom een Direct-uitzending omtrent de volgende generatie Pokémon-spellen.

De livestream vindt voor ons Nederlanders (en Belgen) plaats op 5 juni om 15:00 uur. De vooropgenomen video zal ongeveer een kwartier duren, wat twee keer zo lang zou zijn als de aankondigingsuitzending. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat we flink wat nieuwe informatie kunnen verwachten. Het blijft natuurlijk speculeren, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat we onder meer de nieuwe legendarische Pokémon te zien krijgen.

Ook is het waarschijnlijk dat we een concrete releasedatum krijgen: Pokémon Sword & Shield zouden eind dit jaar moeten verschijnen, dus het wordt tijd dat we weten wanneer we precies met de nieuwe RPG’s aan de slag kunnen. Uiteraard begint een kleine week na de Pokémon Direct ook de E3, dus de livestream van komende woensdag vormt een mooie opmaat naar dat evenement.

Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnen eind dit jaar exclusief voor de Nintendo Switch.

  1.   
    Mieke Schoester's avatar

    Hyped!

  2.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Een release datum zou wel aardig fijn zijn