Apex Legends blijft minder geld opbrengen

Voor de tweede maand op rij weet Apex Legends minder op te brengen. De battle royale-game van ontwikkelaar Respawn Entertainment kende een ongekend goede start medio februari. Na één dag had Apex Legends al 2,5 miljoen spelers verwelkomd. Een paar weken later stond de teller alweer op 50 miljoen spelers.

Inmiddels lijkt de hype behoorlijk bekoeld te zijn. In het financiële verslag van SuperData over de maand april is Apex Legends niet eens meer in de top 10 terug te vinden van games met de meeste opbrengst. Overigens harkt men nog steeds een fraaie 24 miljoen dollar binnen. Dit is echter slechts iets meer dan een kwart van de prestaties in februari.

Concurrent Fortnite doet het nog steeds zeer goed. Daarbij profiteert Fortnite er duidelijk van dat de game op meerdere platformen beschikbaar is. Vooral de mobiele versie draagt veel bij aan het (financiële) succes. Apex Legends is overigens ook onderweg richting de smartphones.

Uitgever Electronic Arts hoopt allicht Apex Legends weer goed onder de aandacht te brengen tijdens de E3-periode, midden juni. Men gaat het eigen EA Play-evenement gebruiken om Apex Legends Season Two te onthullen.

Is Apex Legends ondanks alles de beste battle royale game van nu? Vel zelf je oordeel, mede op basis van onze uitgebreide review.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Tja het wordt eentonig nu. Ik ben pas op de helft van de battle pass omdat ik gewoon geen zin meer heb steeds… terwijl ik het eerst iedere dag wel speelde.

  Dus maar wachten op season 2 of dat wat gaat worden.

 2.   
  Mattiees's avatar

  zeker niet de beste battle royale. De gameplay is veel te eentonig en verder biedt de game niet erg veel. De map is niet interessant genoeg en verandert niet en de battle pass is zeer teleurstellend. Misschien dat season 2 wat gaan brengen, maar ik zou er niet al te veel op rekenen.

 3.   
  LennartvA's avatar

  Denk vooral dat het voor de Fortnite-fans te langzaam gaat, en voor de PUBG-fans te snel. Beetje te veel in het midden gesprongen ben ik bang. Ik vind het wel een tof spel, maar snap wel dat mensen afhaken..

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik gun Respawn de rust van harte. Het eerste seizoen was misschien wel heel “meh”, maar gezien de game geen drol kost (en in de kern ontzettend goed is), mogen ze van mij best wachten op een tweede seizoen voordat ze echt gaan knallen.

  Als Season 2 op E3 ook weer tam lijkt, dán hebben ze misschien een groter probleem.

 5.   
  mattioza's avatar

  Is goed voor de werkdruk dat ze niet in overdrive gaan na het succes, maar echt houden aan inhoudelijke seizoensupdates is toch wat verlies van populariteit. Je hebt momenteel niet veel redenen om te spelen, als je dat vergelijkt met een Fortnite met hun wekelijkse updates.