Apex Legends komt naar smartphones

Tijdens een gesprek met investeerders heeft Electronic Arts laten weten dat het uitbrengen van het populaire Apex Legends naar smartphones hoog op het verlanglijstje staat. Hiermee zal er directe concurrentie zijn voor Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Apex Legends is ongetwijfeld een van de meest populaire spellen van dit moment en is momenteel beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Heel gek is het dus niet dat EA de game onder een nog groter publiek onder de aandacht wil brengen. De game is nu de snelst groeiende game ooit van EA. Twee maanden geleden bereikte de game de legendarische mijlpaal van 50 miljoen spelers.

Verder heeft EA in het gesprek laten weten dat de game heeft gezorgd voor een stijging van het aantal Origin-leden en bijna dertig procent van het totaal aantal spelers van de game is ‘nieuw publiek’ voor EA. Tot slot wil EA de game uitbrengen in China en Zuid-Korea.

Wanneer de game exact moet verschijnen voor Android en iOS, is nog niet bekend.

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Dat ze investeerders zeggen iets te willen doen, wil nog niet zeggen dat het per direct feitelijk is geworden.

    Neem dit met een flinke korrel zout en een vrachtlading scepsis. Snelle, first-person actie werkt zelden goed op een smartphone en Respawn is nota bene gebonden aan een aardig verouderde Source Engine. Willen ze Apex Legends dan daadwerkelijk (fatsoenlijk) naar smartphones brengen, lijkt dat me allesbehalve een een-twee-drie karweitje voor het ontwikkelteam.