Apex Legends-skin “Charged Conquistador” krijgt andere naam na felle kritiek

Kun jij je nog herinneren hoe de Spaanse conquistadores zowat heel Latijns-Amerika hardhandig naar de gallemiezen werkten? Jij misschien niet, maar een hele hoop Apex Legends-spelers wel. Een Legendary skin voor Legend Wattson genaamd Charged Conquistador kan dan ook echt niet volgens hen.

Het mag dan inmiddels een krappe vijf eeuwen geleden zijn dat die lompe Spanjaarden de boel op stelten kwamen zetten – wat uiteraard erg rot is – maar de Apex Legends-community heeft zich kennelijk hard uitgesproken over de Charged Conquistador-skin die de game tot voor kort rijk was. Noem het de cancel cultuur of een terechte opmerking, maar Respawn nam in dit geval geen risico en veranderde de naam naar Chaos Conductor. Gelukkig hebben we in de geschiedenis van de wereld geen slechte herinneringen aan conducteurs…

Uiteraard is het voor ons Europeanen allemaal makkelijk lullen, maar ook hier begint de maatschappij aardig vraagtekens te zetten bij sommige benamingen. Alles wat maar connecties lijkt te hebben met ons slavernijverleden – wederom erg rot – moet en zal uit de boeken worden geschrapt als het aan sommigen ligt.

Wat vind jij? Gaat het te ver of hebben mensen hier wel een punt? Ventileer uw mening, doch beschaafd a.u.b.

  1.   
    Anoniem-191687949's avatar

    “Alles wat maar connecties lijkt te hebben met ons slavernijverleden – wederom erg rot – moet en zal uit de boeken worden geschrapt als het aan sommigen ligt.”

    Het gaat niet zozeer om wissen wat in het verleden is gebeurd, dat kan ook niet, maar meer om dit soort dingen niet te verheerlijken. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee, maar dat neemt niet weg dat dit een redelijk gevoelig onderwerp is in Amerika.