Apex Legends Season 2 wordt onthuld op EA Play 2019

Net terwijl Fortnite-ontwikkelaar Epic Games wat nare berichtgeving ontving over de werkpraktijken rondom hun battle royale-spel, komt Respawn plots met positievere geluiden en reflectie over hun eigen Apex Legends. In een recente blogpost stelt de ontwikkelstudio zich transparanter op over de gang van zaken, met uiteraard ook meer beloftes voor de toekomst.

Naast de verplichte woorden over het tackelen van cheaters en dankbetuiging voor de miljoenen spelers, doet Respawn meer uit de doeken over het aanstaande tweede “seizoen” van Apex Legends. Daarvan moeten we op aanstaande EA Play in juni (ten tijde van de E3 2019) meer te zien krijgen, maar zelfs nu wil de ontwikkelstudio een aantal vuistregels voor de seizoenen doorspelen.

Zo moet élk volgend seizoen minimaal één nieuwe Legend en een nieuwe draai voor de meta met zich meenemen, maar moet ook de inhoud van de bijbehorende (betaalde) Battle Pass aangedikt worden. Deze debuteerde immers wat zwakjes qua te behalen beloningen en die klachten neemt Respawn voortaan mee naar volgende seizoenen, zo zeggen ze toe.

Daarnaast teaset Respawn meteen al iets nieuws voor Season 2 van Apex Legends. Echt tastbaar zijn de woorden nog niet, maar klaarblijkelijk is het welbekende slagveld van King’s Canyon niet voor altijd set in stone. Mogelijk wil het ontwikkelteam vanaf dit tweede seizoen gaan experimenteren met een fluïde schietarena, net zoals grote concurrent Fortnite al langer speelt met diens slagveld.

Wát er precies staat te veranderen, dat is nog aardig mysterieus. Op de EA Play-festiviteiten van dit jaar horen we ongetwijfeld meer, al ontbreekt die dit jaar wel voor het eerst aan een heuse persconferentie.

Bombastische show of niet, tegen die tijd lees je natuurlijk het laatste Apex Legends-nieuws ook weer hier, op Gamersnet.

  1.   
    fantasyfreak's avatar

    Wel mooi dat ze ook naar de kritieken luisteren 😉 Ik vermaak mij nog steeds wel maar een nieuwe legend en wat aanpassingen aan de map zijn wel weer welkom!