‘Makers Fortnite werkten 100 uur per week’

Fortnite is een bizar groot succes en zonder twijfel de grootste battle royale-game van dit moment. Aan het succes blijkt echter ook een enorm prijskaartje te hangen. Polygon schrijft over een enorm strikte ‘overwerkcultuur’.

Volgens meerdere bronnen zouden werknemers soms wel 100-urige werkweken maken en medewerkers die dit niet deden werden simpelweg ontslagen. Enkele werknemers die weigerden in het weekend te werken werden simpelweg ontslagen. Een andere bron voegt toe dat de werknemers vastzitten aan een contract, maar dit contract geldig is voor enkele maanden of een jaar en als je geen extra werk doet, het zeer waarschijnlijk is dat je contract niet verlengd zal worden.

 1.   
  Knuckles's avatar

  Wat een sukkels bij epic, Als dit artikel groot zou worden moet epic gaan opletten, Vond sowieso niet zo gaaf.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Maar wat doen ze dan allemaal in die 100 uur? Het is toch niet alsof er iedere week een shitload aan nieuwe content komt?

 3.   
  Dedsec's avatar

  Niks nieuws in nederland zijn er ook mensen die over uren maken en er niks voor terug krijgen.

  Kijk naar Nederland daar moeten jongeren net zo hard werken als ouderen mensen, terwijl ze maar een paar euro per uur krijgen of een wajonger die ze bones en alles wat boven op ze salaris komt aan het UWV moet afegeven, en vaak ook geen pensioen opbouwd.

  Nee in Nederland doen we er net zo hard aan mee.

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  @Dedsec:

  Je kijkt iets teveel naar Jensen heb ik het idee… die schreeuwt ook iets te vaak hoe slecht zogenaamd Nederland is.

  1. Je loon kun je altijd vooraf bespreken en bevalt het je niet ben je vrij om een andere baan te zoeken. Het hangt sowieso af van je functie en je ervaring wat je verdiend. Er is ook een wettelijk minimumloon dus tenzij je 15 jaar bent verdien je wel wat meer dan die paar euro. En als je wel 15 bent ben je nog veel te jong om te praten over net zo hard werken als een volwassene.

  2. Wat betreft het inleveren van bonussen ben ik het met je eens dat dit niet eerlijk is, maar wettelijk is vastgelegd dat als je meer dan een x-bedrag verdiend je geen recht meer hebt op een uitkering of dat gedeelte moet inleveren. Werkgevers kunnen bonussen dan ook beter uitkeren in bijv. tegoedbonnen van een winkel naar keuze of een cadeau. Tevens is het kabinet met een wetsvoorstel bezig die de Wajong moet vereenvoudigen en ze dus wel beloond als ze werken.

  3. Pensioenopbouw is ook niet nodig voor wajongers. Deze gaan namelijk als ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben over naar de AOW dus ze blijven gewoon geld ontvangen zonder er iets voor te moeten inleveren. In tegenstelling tot bijv. ZZP’ers of mensen in loondienst die (best wat) premie voor hun pensioen moeten betalen.

  Zo slecht is Nederland echt niet hoor. 🙂

 5.   
  Rolf Maas's avatar

  @fantasyfreak: Waarvan akte… hulde!

 6.   
  Kenneloth's avatar

  @fantasyfreak:

  Correctie op punt 3. IEDERE Nederlander heeft recht op een AOW. Mensen in loondienst hebben het voordeel dat ze vaak nog extra opbouwen voor bovenop hun AOW, pensioen in dit geval. Voor iemand in de Wajong is dit niet van toepassing en zal hij/zij het moeten doen moet enkel een AOW. Ik praat uit eigen ervaring.

  Dit geldt ook voor Wajongers in loondienst. Wil je precies weten hoe dit zit?

  “Alleen als je loon uit werk krijgt kan je pensioen opbouwen. En dat is dan nog een kan, want dat is afhankelijk van hoe hoog dat loon is. Dat heeft te maken met de zogenaamde franchise. Dat is een gedeelte van het loon waarover geen pensioen wordt opgebouwd omdat de overheid voor dat gedeelte zorgt ( de zogenaamde aow) https://www.pensioenpostnl.nl/nieuws/franchise-wat-dat-eigenlijk. Dus als je werkt, bv met loondispensatie wordt er over het algemeen ook geen pensioen opgebouwd via een werkgever omdat dat inkomen te laag is om pensioen op te bouwen.”

 7.   
  Heart1982's avatar

  Ik vraag mij dan altijd af he, dit zet zo’n enorme druk op je sociale leven, je relatie, je fysieke welzijn, etc.
  (Aanname!) Dit kun je nooit lang volhouden en anders vluchten de mensen wel weg naar de concurrent.
  Oftewel, leegloop bij Epic en alle makers van het eerste uur weg. Dat wegvallen van mensen moet zijn stempel gaan drukken op de verdere kwaliteit, denk ik dan.

 8.   
  Dedsec's avatar

  @fantasyfreak:

  Kijk je ook echt naar Jensen dan ?? Of roep je maar wat over Jensen ??

  Ok jij vind dus dat pensioen alleen voor gewone mensen is, en dat je later dus makkelijk van alleen AOW kunt leven ??

  Jij vind het dus ook normaal dat jongeren in een supermarkt hun kar al in 25 min af moeten hebben, en ze voor niks over uren maken ??

  Jij denkt natuurlijk dat je alles wel even weet, maar er zijn dus genoeg dingen waar jij nog nooit van hebt gehoord of gewoon niks van wil weten.

 9.   
  Dedsec's avatar

  @Kenneloth: Ja en vergeet de ATV uren niet, want die worden ook gewoon standaard uitbetaald en door het UWV er weer afgehaald, dus als ze dat nou gewoon afschaffen en vakantie dagen van maken ??

  Misschien ook handig dat je vakantie dagen kunt kopen ?? Want als ze er perongeluk een dag eraf halen kunnen ze niks meer voor je doen.

 10.   
  fantasyfreak's avatar

  @Dedsec:

  “Kijk je ook echt naar Jensen dan ?? Of roep je maar wat over Jensen ??”
  Ja af en toe stond Jensen hier aan wanneer er gasten waren uit de politiek aangezien mijn vriendin dat volgt dus ik kreeg ook dingen mee. Maar helaas moest er te vaak verteld worden hoe slecht alles is ook al zijn er een dag eerder onderzoeken geweest waaruit totaal het tegenovergestelde bleek.

  “Ok jij vind dus dat pensioen alleen voor gewone mensen is, en dat je later dus makkelijk van alleen AOW kunt leven ??”
  Of het makkelijk is ligt er maar net aan wat je behoeftes zijn. Ik spreek dagelijks genoeg mensen die er niks mee te kort komen.

  “Jij vind het dus ook normaal dat jongeren in een supermarkt hun kar al in 25 min af moeten hebben, en ze voor niks over uren maken ??”
  Ok je zegt dus eerder dat er in Nederland ook mensen zijn die overuren maken en dan is dít je vergelijking? Kom op man dat komt toch totaal niet in de buurt bij waar het nieuwsbericht over gaat. Een bijbaantje in een supermarkt waarbij het echt lang niet zo lastig is om je werk op tijd af te krijgen.

  “Jij denkt natuurlijk dat je alles wel even weet, maar er zijn dus genoeg dingen waar jij nog nooit van hebt gehoord of gewoon niks van wil weten.”
  Ik heb nooit ergens vermeld dat ik zogenaamd alles weet of alles wil weten. Maar laten we maar niet beginnen over het aantal onzinnige posts van jou waar de grootste onzin in staat :’)

 11.   
  Dedsec's avatar

  @fantasyfreak:

  Ok jij kijkt dus soms ook naar jensen, maar wat voor onderzoeken bedoel jij dan ?? En welke zijn volgens jou dan waar ?? Want leg het maar is even uit dan.

  Ik heb op internet genoeg topics en reacties van jongeren gelezen, maar ook van ouders waarin word vertelt dat ze vaak moeten overwerken voor niks, en een kar in 25 min af moeten hebben, terwijl dat kan helemaal niet als je ook klanten moet helpen enzo, dus leg mij maar is uit waarom dat volgens jou niet waar is ??

  Waarom zie ik op tv dan mensen die niet kunnen leven van alleen AOW ?? En zelfs bijna geen geld hebben voor eten ?? En jij vind zelf toch ook gewoon dat iedereen recht heeft op een goed pensioen, en het niks uit maakt wie of wat je bent ??

  Je weet zelf toch ook wel dat alles steeds minder word, en mensen tegenwoordig voor 2 moeten werken ?? En de sociale voorzieningen steeds minder worden ?? Of ben jij zoo een rijk iemand zonder hart ??

  Ooja ik kan ook zeggen dat jou reactie onzin is, maar ik ben geen boze man en vraag gewoon om argumenten.

 12.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf Maas:

  Nee hoor gewoon een soort D66 iemand die achter de regering aan loopt, en elk onderzoek van hun gelooft haha.

 13.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Dedsec: jij haalt mij de woorden uit mn mond Dedsec

 14.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @fantasyfreak: je leeft denk ik iets te veel op een roze wolk als ik jou was zou ik je oog openen dan zie je wat aan de hand is

 15.   
  Dedsec's avatar

  @the ultimate gamer boss: Ja en als ik nou een ban krijg dan is dat het bewijs dat ik al die tijd gelijk heb gehad, en je dus geen eigen meming mag hebben hier, want dat kan gewoon niet.

 16.   
  mattioza's avatar

  On topic: Dit zat er helaas wel aan te komen. Bij lancering van de Fortnite battle royale modus was het niet te voorspellen dat Fortnite zo enorm groot ging worden zoals het nu is. Ze hebben al de werknemers van Paragon (game geannuleerd) en Unreal Tournament (ontwikkeling gestaakt) moeten overbrengen naar Fortnite omdat ze het niet rond kregen. Het is juist de sterkte van Fortnite dat ze wekelijks met nieuwe toevoegingen komen, zo proberen ze zolang mogelijk aan de top te blijven, maar dat legt uiteraard enorme druk op de werknemers. Het gebeurt inderdaad overal ter wereld waar ze werken met deadlines, maar dat wil niet zeggen dat we het normaal moeten gaan vinden dat werknemers voor een langere periode ‘verplicht’ worden om 100 uren per week te werken.