Ook EA slaat persconferentie op E3 2019 over

Dat de persconferentie van Electronic Arts op de E3 van vorig jaar geen succes was, is een ernstig understatement. De grootste blunder was de teleurstellende aankondiging van Command & Conquer: Rivals, maar ook was er van andere grote games maar weinig gameplay te zien. Wellicht speelt dit mee in hoe Electronic Arts de E3 van 2019 wil aanpakken: zonder persconferentie.

In een persbericht kondigt EA aan dat het zich meer wil richten op gameplay en minder op gepraat, oftewel precies wat gamers vorig jaar al riepen. In plaats van één grote persconferentie houdt het bedrijf meerdere livestreams tijdens de eerste twee dagen van de Electronic Entertainment Expo 2019.

Op 7 juni houdt het bedrijf wél een nieuw EA Play-evenement om de boel mee af te trappen. Op de twee dagen daarna worden fans verwelkomd voor hands-on-ervaringen met de nieuwste games in de pijplijn van de uitgever en zullen verschillende content creators het online publiek van content en informatie voorzien.

Electronic Arts lijkt dus Nintendo en Sony achterna te gaan: die eerste houdt al jarenlang zijn eigen Direct-uitzendingen en PlayStation slaat de E3 dit jaar voor het eerst over. Het is natuurlijk niet zeker of EA’s beslissing een gevolg is van de gefaalde persconferentie van vorig jaar, maar het zou natuurlijk een prima moment zijn om de presentatie van het bedrijf eens te heroverwegen en wat nieuws te proberen.

De E3 van 2019 loopt van 11 tot en met 14 juni.

 1.   
  Turk–Life's avatar

  Mooi zo, we willen namelijk onze console heel houden 😀

 2.   
  Tadao's avatar

  Hopelijk laten zij wel meer weten over the C&C remaster

 3.   
  BozeBever's avatar

  ‘In plaats van één grote persconferentie houdt het bedrijf meerdere livestreams tijdens de eerste twee dagen van de Electronic Entertainment Expo 2019.’

  Zie hier de uiteindelijke doodsteek van de E3. Met Nintendo Directs en straks ook EA’s stream op precies dezelfde tijd als de E3, voorzie ik dat de E3 niet lang meer te leven heeft helaas. Als beurs is het misschien leuk voor de journo’s om ernaartoe te gaan, net zoals de bezoekers die vele munnie-dollah-bills neerleggen om in de wachtrij te staan, maar vanuit het oogpunt van de grote uitgevers is de move naar livestreams veel beter voor de portomonee.

  Wel moet ik zeggen dat ik het vanuit Sony en nu ook EA het een beetje slappe vind (Nintendo heeft haar directs het hele jaar, dus valt er een beetje buiten). Door precies alles te plannen in deze week is het wel de lusten ervaren van de E3, maar niet de lasten. Wel de hype, maar niet de kosten. Grote uitgevers kunnen dit doen aangezien zij toch wel de nieuwsgierigheid van de pers en ‘the masses’ krijgt. Maar kleine studios/uitgevers hebben zo een beurs nog nodig om een beetje hun product/dienst onder de aandacht te brengen nu je toch alle journo’s op 1 plek hebt. De E3 leeft echter wel van het geld dat de grote jongens meenemen en nu deze afhaken… ja wat blijft er dan over. Een mooie lege hal in LA.

 4.   
  mmx's avatar

  Misschien wel een slimme actie van EA .online en direct de mensen info geven is sowieso goedkoper dan een enorme persconferentie denk ik.en ja ik kijk ook uit naar de C&C remaster en zeker naar de nieuwe starwars game.

 5.   
  mmx's avatar

  @mmx: sorry voor onderstaande regel . Er moet staan dat ik echt uitkijk naar een nieuwe starwars game..mijn mobiel klooit nogal eens.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  De laatste twee shows zijn nogal desastreus gebleken, met meer dan genoeg meme-materiaal als gevolg. Denk dat het maar goed is dat ze dat (in ieder geval) een jaartje laten liggen, om hopelijk uiteindelijk te settelen voor iets minder cringe-waardigs.

  Snap sowieso de hele focus op de creators wel, maar denk dan weer dat de manier waarop EA dat aanpakt echt nul effectief is. Het is al bewezen dat de grootste content creators uiteindelijk toch vol op een handvol van de grootste games gaat, dat beïnvloedt je niet door een paar daarvan drie dagen over te vliegen naar een conferentie.