De verwachte teams door naar groepsfase ESL Dutch Championship LoL

De favorieten hebben zich kunnen plaatsen voor de groepsfase van het League of Legends onderdeel van de ESL Dutch Championship, al verliepen de Relegations niet bij alle teams vlekkeloos.

Tussen de grote competities is het traditioneel druk op de transfermarkt bij esports in de Benelux, dit was nu zeker niet anders. De meest opvallende wissel was de toplaner Sebs van Sector One, die ervoor koos om een nieuwe uitdaging aan te gaan op de midlane bij New Dynasty. Ondertussen heeft Sector One al Zhergoth aangekondigd als nieuwste aanwinst in de toplane, een speler met heel wat ervaring en mooie acties liet zien in afgelopen Frag-o-Matic bij ToxicFalcons. New Dynasty heeft ook nog de support Stanniez weten te strikken, dat overkomt van Solwing Esports.

Sebs

In de Relegations zelf waren heel wat grote teams aanwezig, aangezien enkele teams vorig seizoen vooral druk waren met de ESL Proximus League, de Belgische variant dat eind vorig jaar gelijk liep met de ESL Dutch Championship.

Een grote kanshebber Sector One werd na de eerste wedstrijd al meteen naar de lower brackets verwezen, omdat ze het meteen moesten opnemen tegen hun zwart beest Defusekids. Ze verloren eerder zowel de finale van de Benelux Premier League als de Kayzr League tegen Defusekids. Sector One wist zich na de nederlaag wel te herpakken met winsten tegen onder andere het verrassend sterke NDGU eSports. Defusekids ondervond dan weer niet veel problemen en was na slechts vier potjes geplaatst voor de groepsfase.

Sector One Academy had ook maar drie wedstrijden nodig, maar wisten met een gunstige loting aan de grootste teams te ontsnappen. New Dynasty en mCon esports mochten op donderdagavond nog een spannend duel aangaan, met winst voor New Dynasty. Al wist mCon esports later op de avond nog nipt het vijfde en laatste plaatsje op te pakken, ten nadele van NDGU eSports. De teamopstelling van mCon esports is tegenwoordig de opstelling van het oude Team Arcade.

De volledige resultaten van de afgelopen Relegations, afgewerkt op dinsdag en donderdag:
ESL Dutch Championship Relegations 2

Naast de vijf gekwalificeerde teams uit de Relegations, komen er nog drie teams bij uit de top-4 van het seizoen van de ESL Dutch Championship winter 2018. Dit zijn Solwing Esports, Legion Gaming en uittredend winnaar Echo Zulu. Na tegenvallende resultaten en onenigheid binnen het team van Echo Zulu, moesten ook zij op zoek naar twee nieuwe teamleden. Hun keuze is gevallen op Tuomari en Raqo, dat allebei terugkomen van een internationaal avontuur.

De acht teams die vanaf 25 april gaan strijden in de groepsfase nog eens op een rijtje:
ESL Dutch Championship Relegations

Meer weten over de gang van zaken in de esports-wereld van de Benelux? Kijk ook eens naar ons League of Legends esports-overzicht, waarin de belangrijkste teams van België en Nederland mooi op een rijtje staan. Zo weet je in een mum van tijd wie en wat er toe doen in de competitieve scene van League of Legends.

 1.   
  Leukste's avatar

  Een mooie update. Dit is wel heel dicht bij huis.

  Dit weekend de Rotterdam LEC Spring Finals in Rotterdam.
  https://watch.euw.lolesports.com/en_GB/
  Op zaterdag en zondag vanaf 17:00uur.
  https://watch.euw.lolesports.com/schedule?leagues=lec

  En vanaf 25-04 het vervolg van de ESL Dutch Championship.
  https://play.eslgaming.com/leagueoflegends/pro/lol/pro/esl-dutch-championship-summer-2019-lol-group-stage/results/

 2.   
  mattioza's avatar

  @Leukste: Zeker, League of Legends teams uit de Benelux kunnen tegenwoordig op regionaal (Benelux) niveau een heel mooi programma spelen. Daar komt nu nog eens de locatie van een internationaal evenement bij, nu nog enkel een typisch Benelux team op het hoogste (Europees) niveau en we zijn volledig vertrokken.