Defusekids wint de Benelux Premier League

Defusekids heeft gisteren zijn favorietenrol waargemaakt in de finale van de Benelux Premier League, het werd uiteindelijk een 3-0 overwinning tegen Sector One.

Defusekids

Het beloofde een spannende finale te worden, zeker gezien alle tien de basisspelers van de partij waren. Dat werd het ook, ondanks de indrukwekkende cijfers. Sector One kon drie keer goed standhouden, maar moest het op de beslissende momenten dan toch telkens uit handen geven.

Defusekids sleept met deze winst het prijzengeld van 2000 euro en het ticket voor de European Masters binnen. Sector One moet vrede nemen met de tweede plaats, dat goed is voor duizend euro.

Sector One

Het lijkt er sterk op dat Defusekids en Sector One elkaar nog veel gaan treffen in de toekomst. Sterker nog, de kans is groot dat Sector One een revanche match krijgt tegen Defusekids in de Kayzr League finale. Defusekids won eerder deze avond nog de eerste halve finale tegen Sector One Academy. Woensdag strijden Echo Zulu en Sector One nog om de tweede finaleplek. De finales worden aankomend weekend gespeeld op de Belgian Comic Com Facts in het Vlaamse Gent.

Sector One doet deze avond ook nog mee aan de kwalificaties van de ESL Dutch Championship Summer 2019. Als één van de topteams in de Benelux, zouden de eerste kwalificatierondes geen probleem mogen opleveren. Ook de ToxicFalcons, dat vriend en vijand verbaasden door de afgelopen editie van Frag-o-Matic te winnen, staan op het startblad. Ze nemen wel deel met een licht aangepaste opstelling, zo doet het team nu beroep op de Letse mid laner Arlite en bot laner XLUCX.

Meer weten over de gang van zaken in de esports-wereld van de Benelux? Kijk ook eens naar ons League of Legends esports-overzicht, waarin de belangrijkste teams van België en Nederland mooi op een rijtje staan. Zo weet je in een mum van tijd wie en wat er toe doen in de competitieve scene van League of Legends.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren