Defusekids wint ook League of Legends finale Kayzr League

Defusekids (DK) heeft, zeven dagen na eindwinst in de Benelux Premier League, ook de Kayzr League weten te winnen. In de finale, deze middag gespeeld op de Belgian Comic Con Facts, wist het opnieuw Sector One opzij te zetten met een 2-1 score.

Defusekids
Opstelling van Defusekids: Alois (top), Hades (jungle), Chapapi (mid), Kitty (bot) en Kaasbaas (support)

In het eerste spelletje van de best of three koos Defusekids voor een samenstelling comfortabele champions, terwijl Sector One meer ging voor de sterkere teamcompositie. Dit zorgde voor een goed resultaat langs de zijde van Sector One, langzaam maar zeker wisten ze hiermee de eerste game naar zich toe trekken.

Defusekids moest in het vervolg van de finale duidelijk een andere strategie opzetten. In match twee en drie kwam dat er ook in de persoon van de agressieve champion Draven, gespeeld door DK zijn botlaner Kitty. Meer focus op het onderste deel van de map bleek goed uit te draaien, met eindwinst in de lente-editie van de Kayzr League tot gevolg.

Sector One
Opstelling van Sector One: Sebs (top), Atrocez (jungle), Night (mid), Mytheos (bot) en Saviour (support)

Tot voor kort zat Defusekids nog op een 23 winstreak, maar daar kwam in de eerste kwalificatieronde van de ESL Dutch Championship Summer 2019 een einde aan. DK verloor verrassend van Sector One Academy, het zusterteam van Sector One.

Beide teams moeten snel weer aan de bak, want aankomende dinsdag staan de relegations van de ESL Dutch Championship op het programma.

Meer weten over de gang van zaken in de esports-wereld van de Benelux? Kijk ook eens naar ons League of Legends esports-overzicht, waarin de belangrijkste teams van België en Nederland mooi op een rijtje staan. Zo weet je in een mum van tijd wie en wat er toe doen in de competitieve scene van League of Legends.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren