Dit zijn de uitslagen van de toernooien op Frag-o-Matic 21.0

Vrijdag ging Frag-o-Matic 21.0 van start in de Oktoberhallen in het Belgische Wieze. Op zondag konden de spelers, met een bezweet lichaam en al dan niet tevreden met hun geleverde prestaties, terug naar huis.

Zaterdagavond werd het in de finale van de upper bracket al duidelijk dat ToxicFalcons en Sector One de twee sterkste teams waren. De Falcons wonnen twee van de drie potjes, met telkens zeer dominante early game.

Sector One moest zaterdagnacht dus alsnog strijden, in dit geval tegen mCon esports, om hun plek in de eindfinale te verzilveren. Dit bleek echter met een 2-0 score geen probleem. In de uiteindelijke finale begonnen de ToxicFalcons met een 1-0 voorsprong, omdat ze de upper bracket hadden gewonnen. In de twee andere games kon Sector One, net zoals de avond ervoor, maar niet het antwoord op de dominante ToxicFalcons vinden.

Het stond vooraf vast dat ToxicFalcons een sterk team hadden samengesteld, dat vorig jaar ook al enkele maanden samen bij New Dynasty speelden. Daarnaast hebben enkele leden internationale ervaring, onder meer in de Portugese en Zweedse competities. Toplaner Zhergoth gaf ook al aan dat het moeilijk gaat worden om met deze samenstelling terug uit te pakken op The Party 17, gezien de drukke agenda’s van sommige spelers in hun internationaal hoofdteam.

In de wedstrijd om plaats drie, wist mCon esports nog Sector One Academy te verslaan. Zodoende wisten zij toch een meevaller te vangen, na de uitschakeling vorige week in de Benelux Premier League.

Nog even de grote uitslagen op een rijtje, mét het bijhorende prijzengeld:

League of Legends

 1. ToxicFalcons – €1.500
 2. Sector One – €900
 3. mCon esports – €600

Counter Strike: Global Offensive

 1. Sector One – €2.250
 2. mCon esports – €1.350
 3. Vanguard eSports – €900

Rocket League

 1. BRASH esports – €750
 2. mCon esports – €450
 3. Team Qbyte Red – €300

Hearthstone

 1. Benene (van New Dynasty) – €500
 2. Joske609 (van Sector One) – €300
 3. Patryn (van New Dynasty) – €200

Frag-o-Matic 21.0 was de eerste stop van de RIV4L Lan Tour, een klassement van vier grote LAN-evenementen in de vier grootste esports-games in de Benelux. Dat viertal is respectievelijk League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone en Rocket League. Het initiatief is voortgekomen om spelers meer te motiveren de LAN-party’s met hetzelfde team af te werken, wat in de Benelux scene wel eens een heikel punt kan zijn.

De volgende matches in de RIV4L Lan Tour zijn The Party 17 en Frag-o-Matic 21.1. De vierde en laatste stop wordt voorlopig nog geheim gehouden.

RIV4L Lan Tour

Naast Frag-o-Matic werden zondag ook nog twee League of Legends-wedstrijden van de Benelux Premier League (BPL) afgewerkt. In de eerste best of three versloeg Solwing Esports zonder al te veel moeite Team Arcade, dat nu uitgeschakeld is in de BPL. Dit bleek maar een opwarmertje te zijn voor de volgende match, Defusekids tegen Echo Zulu. Ondanks dat Echo Zulu in beide potjes tot minuut 30 goed kon volgen, werd het toch een 2-0 overwinning voor Defusekids, vooral Chapapi en Alois deden Echo Zulu lijden.

Defusekids neemt het binnen twee weken op tegen de verliezer van het duel Legion Gaming-Brussels Guardians, dat volgende week wordt beslecht. Echo Zulu moet volgende week al terug aan de bak tegen Solwing Esports. Novo, de toplaner van Echo Zulu, vertelde in een interview achteraf dat Solwing Esports zeker een haalbare kaart moet zijn Echo Zulu.

Benelux Premier League

Meer weten over de gang van zaken in de esports-wereld van de Benelux? Kijk ook eens naar ons League of Legends esports-overzicht, waarin de belangrijkste teams van België en Nederland mooi op een rijtje staan. Zo weet je in een mum van tijd wie en wat er toe doen in de competitieve scene van League of Legends.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren