Microtransacties doen intrede in Battlefield 5

Microtransacties zijn haast niet meer weg te denken uit de wereld der games en ook Battlefield doet vrolijk mee aan de hype. De zogenaamde Battlefield Currency werd door ontwikkelaar DICE al aangekondigd nog voor de release van Battlefield 5 en vanaf vandaag is deze valuta dan ook daadwerkelijk beschikbaar.

De Battlefield Currency, ook wel “Boins” genoemd door de community, is uiteraard voor echt geld te koop. De valuta is in de game te gebruiken om cosmetische items en ‘Time Savers’ te kopen. De Time Savers, die later in het voorjaar beschikbaar komen, stellen spelers in staat om sneller progressie te boeken en meer ervaringspunten te verdienen. Volgens uitgever Electronic Arts zijn deze aankopen bedoeld voor spelers die geen tijd hebben om alles te verdienen en vrij te spelen door de game te spelen.

Met de cosmetische items kunnen spelers een onderscheidende soldaat creëren met een eigen verhaal, voice-over, speciale animaties en specifieke cosmetische spullen die alleen bij dat personage horen. Het gebruik van items levert volgens EA geen voordelen op in-game.

Battlefield 5 zal geen lootboxes bevatten, dus spelers weten wat ze kopen en er is dus geen gokelement; iets waar veel landen op tegen zijn.

De Battlefield Currency is er momenteel naast de al bestaande Company Coin, een ander soort valuta die je verdiend door de game te spelen. Ben jij van plan de Battlefield Currency te kopen? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  dannyelske's avatar

  Het lijkt erg op het systeem dat ubisoft hanteerd in R6 Siege.
  Zelf ben ik er niet voor om bv een Elite skin te kopen met Battle Currentie.

 2.   
  Sa.'s avatar

  Heel netjes zo alleen cosmetisch. Geen lootboxes snap ik wel vanaf EA’s standpunt. Toegegeven, ze ruimen stapje voor stapje de poep op die ze in ons gezicht smeerde.

 3.   
  Tadao's avatar

  Het had erger gekund, daar ben ik dankbaar voor, zo lang dat ze niet weer de lijn proberen te overschrijden

 4.   
  Overload14's avatar

  Heb het zojuist in-game ook gezien dat ze dit hadden toegevoegd. En opzich heb ik hier geen enkel probleem mee aangezien het ook puur cosmetisch is, door de verschillende assignments en tides of war events zijn er ook verschillende Skins vrij te spelen voor je soldaat, geeft ook wat meer voldoening om deze vrij te spelen dan gewoon wat geld erin te stoppen naar mijn mening. Maar of je nu zo’n speciale skin koopt of niet is natuurlijk je eigen keuze.

 5.   
  Alfa Warrior's avatar

  *insert mild shock.gif here*