Devil May Cry 5 bevat microtransacties

Dit weekend is de Tokyo Game Show bezig en vanuit Japan komt gestaag meer informatie over de toekomstige games. Devil May Cry 5 is ook behandeld en naast een nieuwe trailer, is ook uit de doeken gedaan dat de game microtransacties heeft.

In de demo op TGS is te zien dat hoofdpersoon Nero bij een Divinity Statue, de in-game valuta Red Orbs kan kopen voor echte centen. Hiermee kan een speler sneller progressie boeken en heb je dus sneller alle coole end-game moves. Het systeem is niet vreemd voor de franchise, aangezien Devil May Cry 4 Special Edition ook deze microtransacties heeft. Al is dit nooit een populaire beslissing geweest bij de gamers.

Hideaki Itsuno, de regisseur van Devil May Cry 5 ziet de microtransacties echter als een extra service, zodat gamers zelf kunnen beslissen hoe ze de game spelen.

With giving people the ability to purchase Red Orbs, it’s something we want to give people as an option,” he said. “If they want to save time and just want to get all the stuff at once, those people can do that. But on the other hand I don’t feel you have to get all the moves. You should be able to play it the way you want to play it.

Het is afwachten hoeveel invloed de microtransacties hebben op je spelbeleving. Het kan inderdaad een vorm van service zijn, als de game prima te spelen is zonder extra aankopen. Maar mocht de balans ontbreken en de game te moeilijk zijn of te grindy, dan voelt het al snel als een goedkope manier om mensen geld af te troggelen. We gaan het zien op 8 maart als Devil May Cry 5 uitkomt voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

 

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  En ALTIJD gebruiken ze wéér dat slappe excuus.
  Pfff, extra service. Yeah right!
  Tijd om de bs translate te gebruiken om te kijken wat ze natuurlijk écht bedoelen.

  {$_$} “Give me more money”

 2.   
  Kauwgom's avatar

  @DutchGamer-W-: huilie huilie? Prima toch lootboxes, geen problemen mee. Mijn game ervaring wordt er niet minder van doordat ik geen ingame geld uitgeef. Is het een must dan laat ik het spel lekker liggen. Fifa heb ik ook gespeeld maar geen cent aan die pakjes uitgegeven, gewoon veel ingame money scoren en ik had alle supersterren. Duurde alleen wat langer.