Driveclub-servers sluiten in 2020; game verdwijnt binnenkort van PSN

Sony’s zogenaamde “Forza-killer” wordt volgend jaar zelf afgemaakt door de game-gigant. Het simcade race-spel Driveclub zal 31 maart 2020 ál diens online servers sluiten, waaronder ook die van Driveclub Bikes en Driveclub VR.

Nog voordat dat staat te gebeuren, wordt de toevoer van potentiële nieuwe Driveclub-spelers ook afgesloten. De verschillende uitvoeringen van de racegame én bijbehorende downloadable content, verdwijnt 31 augustus aanstaande van het PlayStation Network (PSN), zo laat Sony zelf weten middels hun decommissie-pagina.

PlayStation-gamers die de game(s) bezitten óf voor deze zomer nog aanschaffen, behouden wel de mogelijkheid om door te racen. De singleplayer-functionaliteiten van de Driveclub-titels blijven bestaan, maar vanaf volgend jaar vervallen dus alle online of sociale interacties uit het spel, die daar juist op gebouwd werd.

Over de afgelopen jaren werd al pijnlijk duidelijk dat Sony niet bijzonder tevreden was over (de resultaten van) Driveclub. Drie jaar geleden werd ontwikkelstudio Evolution Studios opgeheven, waarna de werkkrachten daarvan opgevangen mochten worden door Codemasters. Onder hun bewind werd bijvoorbeeld ook Onrush uitgerold, een game die meer in lijn zat met Evolution Studios’ eerdere werken, zoals de Motorstorm-franchise.

Voor een compleet overzicht van wat er allemaal staat te veranderen omtrent Driveclub én alle games die Sony tot dusver “decommissioned” heeft, verwijzen we graag door naar Sony’s officiële webpagina daarvoor.

Anno 2014 was onze redactie nog goed te spreken over wat Driveclub zoal aanbood, al blijkt het nu minder lang van duur dan de concurrentie. Mocht je nog een ijzersterke simcade-racer zoeken die wél online blijft bestaan, dan kun je nu beter terecht bij bijvoorbeeld de Forza Horizon-franchise.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dit precies de reden waarom ik altijd nog liever mijn games koop op schijf.
    Niemand zal die dan ooit afpakken. Ja ik weet dat het alleen om de MP aspecten gaat, en dat de de game ook op disc kan halen. Maar kwesties zoals dit is de reden waarom ik mij echt zorgen maak als alle digitale games (ONLY) worden uitgebracht ipv fysiek in de toekomst. *Kijkt haar Xbox digital only systeem*

    Of kijk maar eens naar Deadpool op Playstation 4, dat is een sp game, en die is zelfs als niet meer te verkrijgen in de store rond licenses issues.