Gerucht: nieuwe informatie diskloze Xbox One verschenen

Begin deze maand kwamen de eerste geruchten online over de eventuele verschijning van een diskloze variant van de Xbox One S, maar een daadwerkelijke verschijning lijkt dan toch echt aanstaande. Windows Central schrijft dat ze foto’s en meer details hebben over de diskloze Xbox One S. Op de afbeeldingen mist inderdaad een disk drive en een uitwerpknop. Bovendien staat er op de doos een afbeelding van een cd met een streep erdoor, wat impliceert dat het een volledig digitale versie betreft.

Wat verder opvalt, is dat de console met een 1TB harddisk komt en codes bevat voor Sea of Thieves, Minecraft en Forza Horizon 3. Een prijs voor de console is nog niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het de goedkoopste Xbox-versie ooit worden en zal de console op 7 mei verschijnen.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik weet niet of het nog wel waard is .misschien voor mensen die de exclusief Xbox one games willen .ik wil dat ding echt niet ik wil een doosje met een schijf .

 2.   
  BozeBever's avatar

  De goedkoopste xbox blabla retoriek blabla marketing… Kom met een prijs dan! Dan pas valt er iets te zeggen.

 3.   
  Rolf Maas's avatar

  @BozeBever: Aangezien de ‘kale’ Xbox One S bij veel retailers tussen de 210 en 240 euro kost, zou het mij niets verbazen als de prijs van de diskloze versie rond of zelfs onder de 200 euro komt te liggen.

 4.   
  BozeBever's avatar

  @Rolf Maas: ik gok daar ook op. Vind alleen dat MS er lang mee wacht. Of de prijs moet dermate laag zijn dat het een afsluiter op de E3 kan zijn. Maar dat betwijfel ik.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Doordat de toevoer van (gelekte) informatie relatief sloom gaat, zou je inderdaad zeggen dat dit uiteindelijk op een hoop E3-onthullingen gegooid wordt.

  Dikke uitsmijter zou wel zijn als dit ding dan uiteindelijk een euro of ~150 kost en je er een flinke poos Game Pass (en/of xCloud) bijkrijgt.

 6.   
  Sa.'s avatar

  Het design ziet er wel realistisch uit, alleen twijfel ik aan de naam “Xbox One S All Digital”, ik zou eerder gaan voor Xbox One E. De letter E is voor veel mensen al coherent aan digitaal (E-mail, E-reader, E-bike, E-cards, E-smoking). Plus, het geeft de unit een eigen plaats in de Xone familie. Én, Microsoft deed het al eerder met de Xbox 360 E.

 7.   
  Sa.'s avatar

  @Tom Kauwenberg: Dit zie ik ook wel zitten! Ik vermoed dat MS het inderdaad laat zitten tot de E3. Deden ze ook met de derde generatie Xbox 360. Zeker het idee dat ze daarmee meteen ook de beta van XCloud inluiden, lijkt me eigenlijk niet eens zo gek! Wellicht dat ze deze unit zelfs de eerste console maken die beide generaties meeneemt. Ik bedoel, met XCloud heb je in principe niet erg veel lokale hardwarekracht nodig….