Gerucht: nieuwe disc-loze Xbox verschijnt in mei

Xbox One S nieuwe All Digital Edition

Een nieuwe Xbox-console is mogelijk dichterbij dan velen denken. Vorig jaar werd er al gesproken over een Xbox One zonder schijflezer. Volgens de recente geruchten verschijnt een disc-loze variant van de Xbox One S al medio mei. De pre-order zou ergens in april van start gaan.

De nieuwe Xbox draagt de codenaam “Maverick”. Het lijkt er inmiddels sterk op dat de console formeel “Xbox One S All-Digital Edition” gaat heten. Door het weglaten van de disc drive wordt deze nieuwe Xbox One S een stuk goedkoper om te produceren in vergelijking met de huidige Xbox One S. Hoewel er nog geen details zijn omtrent een adviesprijs, vermoeden kenners dat er zeker wel 100 dollar van de huidige prijs af moet kunnen.

Uiteraard valt alles nog onder de noemer van geruchten en speculaties. Het wachten blijft op een officiële aankondiging door Microsoft.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Met gamepass een prima investering lijkt mij zo. Wel leuk om deze trend te zien. Jaren geleden zou het hele internet op zijn kop staan als er een disc-loze console op de markt zou komen, daar waar het nu wordt toegejuicht. Tweedeling van de markt is het wel, game-bezitters en GaaS-volgers… Maar dit kan prima naast elkaar leven toch?

 2.   
  Mike2165's avatar

  Vraag me alleen of wie dit koopt als er betere versies beschikbaar zijn (Xbox One X) en met oog op de E3 er 2 nieuwe consoles beschikbaar komen. Ik zou dan wachten en als je het geld niet hebt voor de duurdere versie is dit een mooi moment om te sparen en wachten op wat komen gaat.

 3.   
  mmx's avatar

  Ik vind dit echt een foute te late zet van MS.dit hadden ze twee jaar eerder moeten doen.dat ding is niet interessant meer vind ik.

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Hmmm hoewel ik wel makkelijker digitaal games koop (in de aanbieding) dan eerder zou ik toch geen console willen hebben zonder disclezer.

  Zo verschrikkelijk altijd als je digitaal games ziet voor €69,99 terwijl ze op disc al maanden voor €14,99 te koop zijn.

 5.   
  Dedsec's avatar

  Hoe doen ze dat dan met al die Collectors editions ??

 6.   
  mvoske's avatar

  Niets voor mij, geef mij maar alle games fysiek en lekker in een doosje.

 7.   
  MikeGevers's avatar

  @Dedsec: Ik zou zeggen dat er twee opties zijn. De eerste is dat er een duurdere editie van de Xbox komt mét disk drive. Collector’s Editions zijn immers bedoeld voor mensen met iets meer geld, dus die kunnen zich dan ook wel een duurdere console veroorloven.

  De tweede optie is dat je ook bij Collector’s Editions een gamecode krijgt, zodat je de game kunt downloaden.

 8.   
  Dedsec's avatar

  @MikeGevers:

  Nou ik geloof niet dat er editions komen zonder Disk.

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Oh, die zijn er al wel een paar geweest. Halo 5: Guardians had nog een Collector’s Edition waar alleen een digitale code bij zat.

  Sowieso zou deze console wel een mooie test case kunnen zijn voor Xbox’ transformatie naar meer service dan platform.

  Ik neig nog steeds naar een volgende generatie waarin Xbox daar verder op doorgaat: één premium console die games lokaal draait, één settopbox/service waarop je alle games naar allerlei apparaten streamt.

 10.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik snap oprecht niet waarom Microsoft nog geld en tijd in de Xbox One steekt. Als dit waar is vind ik het op zijn minst opvallend te noemen.

  Overigens was de Collectors Edition van Fallout 76 ook zonder disc, dus dit gebeurt al veel vaker.

 11.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Nou daar zijn ze al mee bezig hoor, want de media stond er voor het laats al vol mee.