Nieuwe Remedy-game Control heeft een releaseperiode

Tijdens de E3 2018 onthulde ontwikkelaar Remedy haar nieuwste project: Control. Een bijzondere game die qua gameplay in lijn ligt met eerdere Remedy-games zoals Alan Wake en Quantum Break. Dit bleek ook wel uit de E3 Announcement Trailer. Een third-person actiegame, met vooral een zeer mysterieuze insteek. Inmiddels is ook iets meer duidelijkheid gekomen omtrent de release van Control.

Control gunplay actie release 2019

Vorig jaar werd nog gesproken over een release ergens in 2019, maar volgens het magazine Game Informer heeft men de game nu gepland staan voor deze zomer. Nog altijd geen specifieke datum, maar in elk geval lijkt de kans nu klein dat we nog tot het einde van dit jaar hoeven te wachten.

Control belooft een bijzondere ervaring te worden, zoals we dat gewend zijn van Remedy. Een stukje herkenning is er allicht ook, want men maakt gebruik van bekende stemacteurs uit eerdere games. Onze interesse is in elk geval gewekt, mede dankzij een sfeervolle trailer en uiteraard Toms’ enthousiaste preview.

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Begon langzaam maar zeker ook wel een beetje de verwachting te worden, naar mijn idee. Als je in Q1 geen woord meer over die game hoort, verkleint de kans rap dat zo’n titel in de komende zes maanden nog gaat verschijnen.

    Hoop dat we binnenkort wel eens wat daadwerkelijke gameplay krijgen te zien. Trailers zien er tot dusver puik uit, maar ben heel benieuwd hoe het nu precies oogt als speler.