Stemacteurs Alan Wake en Max Payne keren terug in Remedy’s Control

Hoewel Remedy’s nieuwe en mysterieuze titel Control pas ergens diep in 2019 staat te verschijnen, komt de Finse ontwikkelstudio wel al steevast met een Developer Diary op de proppen. Lang niet elk van die video’s gooit met grote onthullingen of bakken aan gameplay, maar de vijfde; daarin schuilde wel een mooie belofte over de cast…

Jawel, zowel Alan Wake als Max Payne themselves zullen hun stem lenen voor wat acteerwerk in Control. De stemacteur van Alan Wake, Matthew Porretta, neemt de rol van head of research Dr. Casper Darling op zich, terwijl de enige echte Max Payne, James McCaffrey, in de schoenen zal stappen van oud-directeur van het Federal Bureau of Control, Zachariah Trench.

McCaffrey’s rol kan daarmee een bijzonder korte zijn, terwijl die van Poretta mogelijk een langer staartje heeft. Als speler vervang je immers de positie van directeur Trench, terwijl professor Darling mogelijk dient als een stuk interactieve en doorlopende exposition over wát er precies gaande zal zijn in het spel. Het blijft giswerk, ook met de onthullingen uit de vijfde Developer Diary.

In Control nemen we de rol van Jesse Faden (gespeeld door Courtney Hope, ook te zien in Remedy’s Quantum Break) op ons, net terwijl ze meemaakt hoe een geheim agentschap in New York overrompeld wordt door iets bovennatuurlijks. Door bizarre vaardigheden, een flexibele omgeving en veelzijdige wapens in te zetten tegen de dreiging, is het aan Jesse en de speler om de controle weer terug te winnen.

Control moet ergens anno 2019 verschijnen op pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game werd op Sony’s E3 Showcase voor het eerst uit de doeken gedaan met een vrij ontvreemdende announcement trailer.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren